Orice prost

„Orice prost poate critica și condamna, dar e nevoie de caracter şi control de sine pentru a fi înţelegător şi iertător.” – Dale Carnegie

Critica constă în procesul mental de analiză sau evaluare a informației, dar mai ales din afirmații sau propoziții pretinse de unii oameni a fi adevărate. Ea duce la un proces de reflexie asupra înțelesului acestor afirmații, examinând dovezile și raționamentul oferit și judecând faptele.

Am fost judecată de multe ori și nu înțelegeam de ce.

Câteodată primeam niște sfaturi folositoare, alteori pur și simplu simțeam să renunț la un drum pe care mă regăseam. Este extrem de oribil să nu fii susținut de oameni doar pentru că încerci să fii altceva în afară de medic, inginer sau avocat. Și chiar și așa există replici de genul „Este foarte greu să termini facultatea”. Eu am învățat să fiu eu și să trec prin fiecare critică ca și cum nu ar exista. Așa că primul sfat pe care mi l-am format a fost că nu trebuie să îmi fac orgoliul cu mine. Știți voi, acela construit de oamenii care ne zică „Nu ai cum să reușești cu asta!”

Puteți să vă opriți din a judeca sau critica? Nu îmi amintesc să vă cer părera asupra viitorului meu.

Din cauza voastră multe persoane își pierd încrederea în ei. Iar cei care nu o fac, vă irită. Vă irită atât de mult să vedeți când avem încredere în noi. Parcă nu vă mai puteți hrăni ego-ul plin de cuvinte dure care așteaptă sa fie aruncate în stânga și în dreapta. Dar ceea ce uitați voi este că noi muncim cât voi ne vorbiți la alții de cât de praf suntem în ceea ce facem. Și evoluăm, creștem, ne creăm un portofoliu bine definit de realizări să fim siguri că vom câștiga lupta cu visul nostru. Iar voi rămăneți jos. Noi ne ridicăm și rămâneți doar voi, la nivelul subsolului, cu gândurile voastre negative. Deși continuați să aruncați jigniri si descurajări în jurul meu nu uitați că mă voi târâi și pe coate să ajung unde vreau. Dar cui credeți că le mai pasă de spusele voastre?

Judeci și jignești pentru că asta e reflexia sentimetelor și gândurilor tale interioare.

Prin urmare, nu este vina noastră că voi aveți o probleme cu voi înșivă. Și pentru că eu nu sunt ca voi, o să vă dau un sfat contructiv: rezolvați-vă problemele lăuntrice pentru a vedea bunătatea și pasiunea din oameni. Să vă spun și de ce. Un om care se realizează nu va băga în seamă cuvinte și afirmații spuse fără niciun sens. Una este un sfat constructiv, una este o afirmație construită din realitatea voastră.

„Cu fiecare minut pe care îl folosim pentru lucruri inteligente rămâne mai puțin timp pentru cele mediocre.” – Oana Pellea

Oamenii limitați judecă. Nu sunt de acord cu diversificarea lucrurilor. Ca în muzică. Mereu când apare un stil nou de muzică îl vor cataloga ca fiind de proastă calitate.

Dar nu vedeți potențialul și vibe-ul bun care ni-l oferă. Fiecare piesă este creată să-ți hrănească o parte a simțurilor tale. Dacă tu nu simți asta, nu înseamnă ca alții nu o fac, „vechiul se teme de nou”

Ca și încheiere vă voi lăsa asta:

„Sa gândești este dificil. De aceea majoritatea oamenilor judecă.” – Carl Gustav Jung

Autor: Lorena Dalia

Dar cum reclama negativă tot reclamă se numește, vezi aici cum ajunge muzica proastă în trending!