Ministrul Educației
Ministrul Educației

Ministrul  Educației, Monica Anisie, face declarații suplimentare cu  privire la normele din învățământ impuse în contextul stării de urgență! Pentru  decizia de Guvern luată în Învățământ, au fost luate în considerare deciziile altor state, precum Malta, Italia, Franța etc..

Școlile rămân închise, învățatul online continuă! Anul școlar se va încheia pe 12 iunie. Mediile vor fi încheiate cu minim 2 note/calificative. Anul  acesta, nu  se vor da teze! „În cazul în care un elev nu  are suficiente note pentru încheierea mediei, vor fi găsite ulterior soluții pentru acest caz și comunicate inspectoratelor școlare!”, spune Monica Anisie, Ministrul Educației.

BACALAUREATUL se va da începând cu data de 22 iunie. Probele scrise vor fi  date primele în  acest an! Ulterior se vor da și  competențele.

EVALUAREA NAȚIONALĂ va fi dată începând cu 15 iunie!

Elevii aflați în clasele terminale, care au  de susținut examene naționale, le vor susține! Ei vor putea merge la școală pentru două săptămâni, începând cu 2 iunie. În acest timp, ei vor efectua DOAR pregătire și consiliere pentru  examene naționale. Ministerul  Educației și Ministerul Sănătății vor stabili un mod  clar prin care activitatea din sistemul  de învățământ va fi reluată, pentru elevii  din clasele terminale. Pentru anii terminali, procesul  de școlarizare se va face în mod special: „În sala de clasă, igienizată ulterior, vor fi maximum,  10 elevi, respectând toate măsurile de distanțare socială!

În plus, inspectoratele școlare vor pune la dispoziție un tel verde,  pentru orice fel  de întrebare/nelămurire, din partea părinților, elevilor sau a cadrelor didactice!

În universități, asemeni școlilor, învățământul online rămâne cea mai  bună alternativă! De asemenea, examenele vor fi desfășurate online. Rămâne la latitudinea fiecărei universități în parte să pregătească atât calendarul cât și platforma/modul în care examenele vor fi desfășurate!

Toate măsurile luate de Ministerul  Educației și Cercetării respectă  recomandările medicilor specialiști! Unul dintre obiectivele Ministerului  Educației pentru ultima perioadă este încheierea cu bine a anului școlar. De asemenea, Ministerul dorește ca atât elevii, cât și studenții sau profesorii să desfășoare în siguranță și în conformitate cu legea examene naționale!

Monica Anisie încheie cu un mesaj, pentru elevii, studenții și profesorii români: „Știu și înțeleg că este o perioadă dificilă pentru noi toți! Apreciez toate eforturile dv și mă bucur că suntem toți sănătoși! Vă mulțumesc că ați continuat învățarea de acasă! Educația continuă în orice condiții!”