tăieri ilegale în pădurile sucevene
tăieri ilegale în pădurile sucevene

Hoții nu se tem de coronavirus!

Noi tăieri ilegale în pădurile sucevene au fost înregistrate. Acestea au avut loc chiar în locul cu cel mai intens focar de COVID-19. Se pare că hoții nu se tem de coronavirus!

2.499 din 10.635 de infectați de noul virus se află în Suceava. În ciuda acestui pericol, infractorii continuă să comită tăieri ilegale în pădurile sucevene!

Valoarea cioatelor s-a ridicat la suma de 90.000 de lei!

Valoarea cioatelor contestate s-a ridicat la suma de 90.000 de lei. Inspectorii Gărzii Forestiere au descoperit infracțiunea în timp ce lucrau la un caz de transport ilegal de material lemnos confiscat.

Ce măsuri au luat autoritățile?

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a declanșat demersurile necesare deschiderii unui dosar penal pentru faptele ilicite comise.

Totodată, controalele vor fi continuate de către Garda Forestieră Suceava, la care vor participa Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării Naționale.

Vezi ce a declarat Ministerul Mediului

“Garda Forestieră Suceava a continuat verificările privind stabilirea provenienţei celor 61,7 mc de lemn rotund de răşinoase confiscaţi pe 13.03.2020. Verificările au avut loc în zona de încărcare a materialului lemnos confiscat, în martie, în localitatea Suceviţa (Pârâul Rotari), unde, în platforma primară din zona menţionată, a fost constatată şi inventariată cantitatea de aproape 130 mc de lemn rotund. Ca urmare, s-a dispus ridicarea materialului lemnos şi predarea în custodie, a întregii cantităţi de lemn rotund, către cea mai apropiată structură silvică. De asemenea, în cadrul acţiunii care a continuat în fondul forestier au fost constatate mai multe cioate care nu prezentau urma unui dispozitiv circular, provenite din tăierea ilegală de arbori, cu un volum de 134,88 mc, apreciate a fi provenienţa materialului lemnos indisponibilizat de Garda Forestieră Suceava în martie. Valoarea cioatelor constatate se ridică la peste 90.000 lei”, este declarația Ministerului Mediului.

Sursă foto: sv24.ro

Autor: Robert Grigore Manea