început
început

Începe ziua devreme. O nouă zi este un nou început. Gustă din răcoarea și puritatea dimineții. Încarcă-te cu vibrațiile pozitive alături de o cafea.

Mereu o nouă zi este un nou început, trăiește-o cu speranță, fără durerea și dezamăgirea zilei de ieri. Trecutul este ca și un fluture, dacă îl atingi prea mult nu va mai zbura niciodată. Speranța moare ultima. Strălucește cel mai puternic. Las-o să ardă în propria ei lumină, iar când simți că se stinge, schimbă-i becul. Găsește motive să o menții.

Mintea este un instrument magic, de vise și speranțe. Prin urmare, imaginează-ți! Fii creativ și colorează-ți lumea în pigmentul tău preferat.

Nimeni nu îți impune cum să vezi lucrurile. Trebuie să ajungi propriul tău artist preferat. Ai doar o pânză în față. Uneori greșești, poate din grabă, și nu poți șterge. Dar poți acoperi cu o idee mult mai bună. Și această gafă poți să o transformi în artă. La fel este și în viață. Trece atât de repede, iar timpul este atât de prețios. Nu îl lăsa să plece în depărtare atunci când e frig, nu e o pasăre călătoare. Dacă l-ai lăsat să zboare nu se va mai întoarce niciodată de unde a plecat. Nici atunci când va fi cald.

Fericirea nu poate fi o alegere.

E normal și natural să avem stări diferite. Există totuși o limită pe care noi o putem controla. Mereu între răul mai mare și cel mai mic îl vom alege pe cel mic. Poți suferi luni, sau o poți face câteva zile. Gândirea pozitivă este cea care îți poate trasforma viața radical. Durerea sufletească te doboară, nimic nu-ți mai pare că te ajută. Dar de ce să privești în jur dacă te ai pe tine?

Impune-ți! Chiar dacă pare imposibil.

Când vei reuși să îți rezolvi singur greutățile, vei ieși din întuneric cu adevărat. Gândește-te atât de profund la problemele tale și la cât de mărunte pot fi. Și cât de ușor pot fi despicate. Sau renunță din a mai gândi și eliberează-ți mintea. Mergi într-o pădure. Deconectează-te de la cotidian pentru a putea să te conectezi la natură. La energia acesteia. Meditează, ai atâtea lucruri pe care le poți face. Chiar dacă acum stăm în care, nu înseamnă că lucrurile acestea nu există.

Închide-ți ochii și concentrează-te pe respirația ta. Nu te gândii la nimic, nici la ce faci în acel timp. Este timpul să te conectezi la tine însuți. La mintea ta bulversată și subconștientul tău care scoate în evidență doar părțile negative. Îl putem cataloga ca pe un depozit de fotografii. Iar lumina este îndreptată mereu spre cele patetice și neclare.

Acum trebuie să scoatem în evidență cele reușite și clare. Sunt mai multe decât cele nereușite. Răbdare, caută puțin prin ele și le vei descoperi. Privește-le și fi mândru de ele! Redescoperă și învață să te cunoști mai bine. Ești mult mai minunat/ă decât ai putea să crezi. Iar după toate acestea respiră cât de adânc poți și zâmbește.

Învață să trăiești. Să savurezi toate momentele vieții. Fie bune sau rele. Bucură-te de fiecare început!

După o zi obositoare, pregătește-ți ceaiul tău preferat. Ia o carte bună și ieși din lumea reală pentru câteva minute bune. E momentul tău de pace și liniște. Zâmbește. Ai reușit și astăzi.