medici
medici

Astăzi, medicii români trimiși în misiune în Italia să salveze vieți, s-au întors acasă! Avionul  care îi transporta pe medici, a aterizat pe aeroportul Otopeni în jurul orei 16:15. În  conferința de presă ținută la aeroport, au  vorbit ambasadorul Italiei în România, alături de Ludovic Orban și reprezentanți ai echipajului SMURD și al MApN.

Marco Giungi, dorește să le mulțumească medicilor români, veniți din Italia. El consideră că, prin ajutorul acordat, România a contribuit la salvarea vieților și, nu  ezită să menționeze faptul că, în aceste zile, echipajul medical român, alături de cel italian, au luptat împreună cot la cot, înpotriva Covid-19: „Luptăm împreună în același război, iar aceste trupe, trupele noastre, sunt cele din prima linie! Parașutiști trimiși dincolo de liniile inamicului” Ambasadorul italian le mulțumește cu stimă și respect echipajelor medicale românești!

Drept mulțumire, Sfinția Sa, Papa Francisc, a donat României echipament medical, constând în ventilatoare! „Solidaritatea nu  e un drum, nu e nici măcar o răscruce. Solidaritatea este un cerc, iar România se află cu  siguranță înăuntrul acestui cerc al  solidarității!”, spune Marco Giungi, Ambasadorul Italiei.

De asemenea, Ludovic Orban a fost și el prezent la sosirea medicilor din Italia! El ține să le mulțumească cu  respect și  apreciere pentru misiunea umanitară de 17 zile din Italia! „Echipajul format din medici, asistente și pompieri, au fost alături, prin solidaritate, de cadrele medicale italiene și de cei bolnavi!”, afirmă Ludovic Orban, în discursul său. El este mândru că ei i-au oferit României o imagine pozitivă României și le urează, pe această cale, multă sănătate și succes în viețile lor! De asemenea, Ludovic  Orban, dorește să transmită mulțumiri Papei Francisc, pentru donația acordată!

Echipamentul medical donat de către Papa Francisc constă în cinci ventilatoare pulmonare, 200 combinezoane de protecție, 5.000 măști sanitare, 900 măști tip FFP2 și 400 ochelari de protecție, informează Ministerul  Apărării Naționale!

Este  o onoare, de asemenea Și pentru Forțele Aeriene Române cât și pentru Ministerul Apărării naționale să poată desfășura acest gen  de misiuni, în lupta cu virusul COVID19. „Suntem pregătiți în permanență să executăm misiuni, în  sprijinul Autorităților civile, al populației, de câte ori va fi nevoie(…) Este  o mare onoare să îi aducem pe medicii români din Italia, înapoi în țară!” ,spune reprezentantul.