Croația
Croația

În Croația măsurile de urgență se relaxează! Atfel, Croația își recapătă  statutul de destinație turistică, chiar și după pandemie!

În Croația, s-a început relaxarea măsurilor de carantină. Covid-ul a lăsat în urmă la ei 2009 bolnavi și 51 de morți, rămânând țara cu  cele mai puține cazuri din Europa. Autoritățile au fost „pe fază”, implementând rapid măsuri de potecție pentru populație, fapt care a scăzut drastic numărul de posibile infectări.

Astfel, măsurile impuse de guvernul de la ei, se vor relaxa treptat zilele acestea. Unele restricții vor fi  ridicate. Conform Agerpres, la croați se vor redeschide magazinele din afara mall-urilor, croitoriile, agențiile de turism, muzeele și  galeriile de artă. De asemenea, transportul public din Croația va fi  redeschis. Se vor redeschide frizeriile, precum și saloanele de înfrumusețare.  După  aceea pe rând, va fi restabilită  activitatea sistemului  de sănătate, precum și celelalte locuri publice. 

Din 11 mai, cafenelele, hotelurile, terasele își vor putea relua activitatea, cu  condiția ca, normele de distanțare socială să se respecte în  continuare.

De asemenea,  Croația întocmește alături de partenerii săi europeni, un plan pentru  redeschiderea granițelor pentru  turiști, rămânând în continuare o destinație de vacanță chiar și după carantină!

 “Unde călătorim în vara coronavirusului?”, scrie cotidianul german Bild. Potrivit Digi 24, Nemții sunt  invitați de ziarul german,ca după carantină, să se scalde în apele croate ale Adriaticii. “Vara asta, Croaţia vrea să se promoveze ca o ţară lipsită de coronavirus” . Bild îi îndeamnă pe turiștii germani să trecă pe listă Croația, ca una dintre viitoarele lor destinații de vacanță!

Care sunt măsurile de relaxare la noi? Vezi aici: