Biserica Navodari

Biserica din Năvodari, asaltată de zeci de oameni! Preotul iresponsabil, amendat!

"în Știri" by

Vineri, un preot de la Biserica din Năvodari a fost amendat cu 2.000 de lei deoarece a încălcat ordonanțele militare. Acesta nu a respectat regula de distanțare socială după ce le-a oferit enoriașilor care s-au strâns la fața locului, apă sfințită.

Potrivit Focus Press, preotul a declarat autorităților că ”a uitat” ușile bisericii deschise iar când enoriașii s-au apropiat de lăcaș, nu s-a putut opune.

“În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 11,30, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că s-ar fi adunat mai multe persoane, în zona unei biserici din centrul localităţii. Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari, împreună cu poliţiştii locali, s-au deplasat la faţa locului, iar persoanelor prezente li s-a pus în vedere să părăsească zona, întrucât încalcă prevederile ordonanţelor militare în vigoare”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Polițiștii au acționat în cauză, risipind mulțimea de oameni și aplicându-i preotului sancțiunea contravențională.

“În câteva minute de la sesizare, mulţimea a fost dispersată, iar poliţiştii au identificat persoana din cadrul Bisericii care a oficiat slujba, fiind vorba despre un bărbat, de 52 de ani, preot. Acesta a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea O.M. 3/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei”, a precizează informarea IPJ Constanţa, potrivit Agerpres.

Așadar, conducerea IPJ Constanța a cerut verificarea Poliției Năvodari cu privire la modul în care au fost împărțite pe teren forțele de ordine.

Preotul Eugen Tănăsescu, Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a afirmat că slujba s-a desfășurat în interiorul bisericii, fără a fi implicat vreun enoriaș iar “biserica nu are nicio atribuţie privind prezenţa credincioşilor pe spaţiul public”.

“Prezenţa oamenilor pe spaţiul public nu e de competenţa noastră. Ordonanţa spune clar, slujbă fără credincioşi în biserică. În afara ei, pe spaţiul public, nu mai e competenţa noastră. Dar înţelegem dorinţa credincioşilor de a beneficia de roadele slujbelor bisericeşti, după finalul slujbei. Probabil au venit să ia apă sfinţită după finalul slujbei”, a declarat Tănăsescu.

Sursă foto: Digi24

Andreea este studentă în primul an la Publicitate, este pasionată de industria culturală și creativă, jurnalism și sociologie. Îi plac poveștile de viață, filmele biografice și cărțile vechi. Dorește să se autodepășească, susține exprimarea liberă a opiniei și dorința de schimbare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi