Biserica Navodari

Vineri, un preot de la Biserica din Năvodari a fost amendat cu 2.000 de lei deoarece a încălcat ordonanțele militare. Acesta nu a respectat regula de distanțare socială după ce le-a oferit enoriașilor care s-au strâns la fața locului, apă sfințită.

Potrivit Focus Press, preotul a declarat autorităților că ”a uitat” ușile bisericii deschise iar când enoriașii s-au apropiat de lăcaș, nu s-a putut opune.

“În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 11,30, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că s-ar fi adunat mai multe persoane, în zona unei biserici din centrul localităţii. Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari, împreună cu poliţiştii locali, s-au deplasat la faţa locului, iar persoanelor prezente li s-a pus în vedere să părăsească zona, întrucât încalcă prevederile ordonanţelor militare în vigoare”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Polițiștii au acționat în cauză, risipind mulțimea de oameni și aplicându-i preotului sancțiunea contravențională.

“În câteva minute de la sesizare, mulţimea a fost dispersată, iar poliţiştii au identificat persoana din cadrul Bisericii care a oficiat slujba, fiind vorba despre un bărbat, de 52 de ani, preot. Acesta a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea O.M. 3/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei”, a precizează informarea IPJ Constanţa, potrivit Agerpres.

Așadar, conducerea IPJ Constanța a cerut verificarea Poliției Năvodari cu privire la modul în care au fost împărțite pe teren forțele de ordine.

Preotul Eugen Tănăsescu, Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a afirmat că slujba s-a desfășurat în interiorul bisericii, fără a fi implicat vreun enoriaș iar “biserica nu are nicio atribuţie privind prezenţa credincioşilor pe spaţiul public”.

“Prezenţa oamenilor pe spaţiul public nu e de competenţa noastră. Ordonanţa spune clar, slujbă fără credincioşi în biserică. În afara ei, pe spaţiul public, nu mai e competenţa noastră. Dar înţelegem dorinţa credincioşilor de a beneficia de roadele slujbelor bisericeşti, după finalul slujbei. Probabil au venit să ia apă sfinţită după finalul slujbei”, a declarat Tănăsescu.

Sursă foto: Digi24