Ziua internațională a cărții
Ziua internațională a cărții

Astăzi, 23 aprilie 2020 sărbătorim Ziua internațională a cărții!

Deși în ultimele săptămâni piața de carte  se află în prag  de colaps, o știre recentă arată că, unii români și-au păstrat totuși interesul pentru slovele înșirate, de data aceasta, online. 

Mesagerul de Sibiu  scrie că peste 550 de mii de vizitatori au fost interesați de cărțile/lucrările online din cadrul Bibliotecii ASTRA din Sibiu. Reprezentanții bibliotecii spun că se bucură că cititorii rămân în continuare conectați și online. 

Conform playtech.ro, peste peste 95% din utilizatorii de internet dețin un smartphone. Peste 87% dintre ei dețin, de asemenea, și un laptop sau PC. Conform unimedia, noile tehnologii fac mult mai accesibilă lectura din online. Astăzi, 23 aprilie, odată cu Ziua internațioală a cărții, celebrăm și cititul online! Pentru că deși ne aflăm în contextul Covid-19, dorim să îndemnăm în continuare la lectură, vă recomandăm o câteva aplicații care fac mai fiabilă lectura online!

  • Wattpad: una dintre cele mai mari platforme de storytelling online; aplicația adună peste 80 de milioane de cititori și scriitori. Este foarte populară în rândul tinerilor și conține lecturi adresate lor!
  • Liternet.ro este un portal care conține cărți în limba română, dar și engleză, germană, franceză, maghiară cehă și spaniolă. Pe liternet găsești newsletter cultural, dar și cărți pentru  copii. Printre domeniile pe care le cuprinde, se numără: Jurnalismul, Arta și Fotografia, Teatrul, Eseuri, Scenarii dar și Literatură sau Proză scurtă!
  • FreeCoputersBook.com este „locul” în care pasionații de tehnologie, dar nu numai, pot găsi cărți despre programare, web design, matematică și nu numai!

 

Astăzi, 23 Aprilie, este o zi de sărbătoare pentru edituri, biblioteci, tipografii din  toată lumea! De Ziua internațională a cărții, noi, cei de la POV21 vă transmitem să nu lăsați cititul „să moară”! Citiți online!