Ludovic Orban
Ludovic Orban

 

Motorul economic, la turație maximă!

„Trebuie să păstrăm la turație maximă motorul economic reprezentat  de investiții! Atât de companiile aflate în subordinea Ministerelor, cât și cele private!”, a declarat premierul Ludovic Orban.

În  cadrul unei conferințe de presă recente, premierul Ludovic Orban anunță simplificarea procesului de investiții pentru companii! Recent,  a fost  dată o ordonanță de urgență care prevede simplificare procedurilor de achiziție! De asemenea, pentru  a crește viteza de derulare a achizițiilor, termenele de achiziție pentru  companii  au  fost  scurtate! „Este important ca aceste proceduri de achiziții să fie realizate într-o  deplină corectitudine și egalitate și să fie finalizate cât mai repede!” 

El  consideră că, în contextul problemelor pe plan economic, trebuie crescută viteza de derulare a proiectelor de achiziții. Ele trebuie să poată fi derulate cât mai  facil: „ne asigurăm că tot ce depinde de zona publică,  se desfășoară fără nici o  poticnire!”, declară Ludovic Orban.

La Guvern,  au loc discuții pentru  a fi dezvoltat un plan de investiții mai ales în domeniul energiei. De asemenea, se dorește acordarea de stimulente sub formă de facilități pentru companiile private!

Investiții, investiții, investiții!

„Trebuie să le dăm  astfel pentru  a susține procesul de investiții! La fondul de mediu, avem  bani care trebuie utilizați în mod inteligent! De aceea, pentru  autoritățile locale am mărit Plafonul de Îndatorare și Plafonul de Tragere!” El  dorește ca, pe orice domeniu de activitate, să fie accelerate toate procedurile, pentru  investițiile  aflate în  derulare!

De asemenea,  zilele trecute a fost dezvoltat un program care facilitează investițiile/ acordarea de credite. Programul a apărut zilele acestea și este menit să susțină afacerile mici și mijlocii!

IMM Invest permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19  să poată avea în continuare lichidități în scopul derulării activității! IMM Invest  le  permite, de asemenea, companiilor să investească! Programul dorește simplificarea procesului investițional!

Cum arată economia Europei în contextul COVID-19? Vezi aici

Sursa foto:RFI România