Papa Francisc
Papa Francisc

Gest nobil din partea Suveranului Pontif pentru români, chiar de ziua lui de nume! Papa Francisc donează spitalului din Suceava echipamente pentru a combate COVID-19!

De ziua sa de nume, Papa Francisc a donat cinci ventilatoare spitalului din Suceava, cel mai mare focar de Coronavirus din România. În aceeași zi, Sfântul Părinte a donat materiale sanitare și în Spania sau Italia, țările cele mai afectate de COVID-19 din Europa. Demersul Papei a fost anunțat chiar în ziua în care este sărbătorit Sfântul Gheorghe. La botez, pe lângă numele de Mario, Suveranului Pontif i s-a atribuit și numele Jorge (Gheorghe în română), relatează Mediafax.

Vatican News susține că gestul Papei Francisc este „un semn de apropiere față de bolnavii de COVID-19, dar și de susținere a personalului sanitar din cel mai mare focar al pandemiei de Coronavirus din România”. Conform aceleiași surse, Suveranul Pontif a trimis către România cinci ventilatoare pulmonare, dintre care 2 de ultimă generație, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2 şi 5000 de măşti sanitare.

Cardinalul Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a Papei, a declarat că „aceste ventilatoare medicale pleacă acum spre România ca un semn, o îmbrăţişare din partea Sfântului Părinte în această situaţie dificilă pentru lumea întreagă. Sfântul Părinte transmite acest mesaj cald, puternic chiar în ziua onomasticii sale. Un semn foarte frumos, care vine într-o zi specială, o zi în care, iată, Sfântul Părinte nu primeşte, ci face cadouri pentru ceilalţi”.

Orașul Suceava, dar și alte comune limitrofe, se află de mai multe săptămâni în carantină totală. Aproape 25% din totalul infectărilor provin din această zonă.

Nu este singurul sprijin extern pentru românii încercați de Pandemie. România a primit din partea Turciei sute de mii de măști de protecție cu aeronava! Aflați mai multe aici.

Sursa foto: EditiaDeDimineata.ro