examenele naționale

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Mediafax că examenele naționale și bacalaureatul se vor susține anul acesta!

„Este important de precizat că examenele naţionale vor avea loc, atât pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională, cât şi pentru elevii care vor susţine examenul de Bacalaureat, evident în anumite condiţii tocmai pentru a asigura toate condiţiile de evitare a riscului de îmbolnăvire”, a afirmat Ministrul Educației.

Când ne vom întoarce la școală și lucrurile vor reveni la normal?

Este verdictul pe care l-au așteptat atât elevii cât și părinții, însă, un lucru sigur e că școlile nu vor fi redeschise prea curând.

„Este nevoie de un plan concret şi specific pentru fiecare unitate de învăţământ, tocmai pentru a respecta măsurile de igienă şi de distanţare socială şi astfel să limităm răspândirea virusului. Ne aflăm în strânsă legătură şi cu ceilalţi miniştri din Uniunea Europeană, la planurile adoptate pentru revenirea la cursuri şi încercăm să adaptăm scenarii, dar, în acelaşi timp, să răspundem la nevoile pe care elevii şi profesorii noştri le au”, a adăugat.

Sursa foto: Edupedu

Autor: Fodor Andra-Maria