Streinu-Cercel
Streinu-Cercel

Nelu Tătaru a anunțat că l-a demis astăzi pe cel care conducea Comisia științifică anti-COVID din Ministerul Sănătății, și anume Adrian Streinu-Cercel.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că l-a demis de la conducerea comisiei științifice anti-COVID pe medicul Streinu-Cercel.

„Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus. Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri. Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. Nu mai este președintele comisiei științifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din această comisie”, a spus Nelu Tătaru.

Conform Mediafax, noul președinte al Comisiei va fi Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

,,Proiectul controversat” al lui Adrian Cercel a declanșat o mulțime de reacții negative. Proiectul consta în izolarea  la domiciliu a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani pe o perioadă de trei luni și chiar separarea bătrânilor de familiile acestora.

 

Sursa foto: Stirile ProTv