Sucevenii din Germania, disperați! „Nu vrem să murim aici pe capete”

0
184 views
Sucevenii din Germania
Sucevenii din Germania

Sucevenii din Germania, la cules sparanghel, declară faptul că nu se respectă condițiile de protecție pentru evitarea răspândirii COVID-19 și nici măcar nu li se pune la dispoziție săpun.

Conform Monitorului de Suceava, muncitorilor li s-a transmis, că în cazul unui control al poliției, aceștia să precizeze că totul este în regulă.

Mulți muncitori din Suceava, care sunt cazați în apropiere de Bad Krozingen, locul în care a murit un bărbat de 57 de ani de COVID-19, din Solca, se plâng de condițiile în care muncesc.

Confrom DIGI24, o femeie care este plecată la cules sparanghel, a povestit ceea ce se întâmplă „Suntem în locul în care a murit acel bărbat din Suceava, aici nu sunt condiții de protecție, sunt oameni în izolare care muncesc singuri pe câmp. Este o femeie care are simptome și așteaptă medicul, însă nu vine nimeni. Se lucrează și în hală la sortat sparanghel, oamenii stau unul lângă altul, avem măști pe care le purtăm de 5 zile. Au închis porțile firmei și au pus bodyguarzi, au mers la oameni în câmp și le-au spus că dacă vine poliția în control să le spună că totul e bine. Vrem să mergem acasă, nu vrem să murim aici pe capete”.

Aceasta a mai precizat și faptul că, în ferma în care lucrează sunt în jur de 500 de muncitori, cei mai mulți sunt din județul Suceava.

„Au venit și din focar, de la Pătrăuți și Suceava. Ne tot spun că va veni un medic pentru a ne lua temperatura și să vadă ce se petrece cu noi, însă nu a ajuns nimemi”, a mai precizat femeia.

„Săpunul este limitat, dușurile sunt la comun, iar toaletele nu au încuietori. Nimeni nu spune nimic, totul se ascunde, se tot aude că sunt din ce în ce mai mulți oameni în izolare. Lucrăm cu mâinile în apă rece… Vrem acasă!” este mesajul disperat venit de la sucevenii care muncesc în apropiere de Bad Krozingen.

Reprezentanții firmei sucevene prin care muncitorii au ajuns în Germania la cules de sparanghel, le-au transmis acestora să-și vadă de lucru, iar apoi nu au mai răspuns la telefon.

Autor: Grețcu Daiana

Sursa foto: Digi24