foamete
foamete

Numărul persoanelor afectate de foamete s-ar putea dubla în acest an. Efectele negative ale pandemiei de coronavirus asupra economiei determină această problemă, conform Agerpres.

Vezi cauzele foametei

Pierderea veniturilor din turism, scăderea comisioanelor călătoriilor și alte restricții impuse în perioada de izolare au impact negativ asupra economiei.

Încă 130 de milioane de oameni ar putea suferi de foamete

Astfel, 130 de milioane de oameni ar putea intra în stare de nesiguranță alimentară acută în acest an. Până acum sunt deja 135 de milioane de oameni suferinzi de foamete dură. Dacă numărul se va dubla cu adevărat, atunci totalul persoanelor care suferă de foamete s-ar ridica la 265 de milioane.

Informațiile au fost publicate marți într-un raport al Programului Alimentar Mondial (PAM). Aceasta este o agenție specializată ce funcționează în cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU).

„Pandemia de COVID-19 este potențial catastrofală pentru milioane de oameni care se află deja în situații critice”, a spus Arif Husain, economist-șef și director de cercetare, analiză și monitorizare la PAM, citat de Agerpres.

 

Sursă foto: Mediafax

Autor: Robert Grigore Manea