Ca să finalizăm cu construcția componentelor faciale, vorbim în acest articol despre ureche.
La fel ca nasul, urechile se află în relief față de nivelul craniului uman. Ele se găsesc în mijlocul feței, între bărbie și cutia craniană sau, mai exact, între axa sprâncenelor și axa nazală.

Urechea are diferite forme care diferă de la om la om.

Forma urechii externe este determinată de cartilajele din interiorul ei. Nu e există o metodă de desenare a acestea clară, dar normal că s-a născocit ceva pentru a ușura procesul de învățare. Ca să nu vă las fără o metodă, personal nu o folosesc, puteți compara forma urechii prin imaginerea unui semn al întrebarii, care ar ține loc de contur.

Așa o să aveți un reper, dar încearcă să folosești linii de construcție și fiți atenți la model (dacă lucrați după el).

Urechile se găsesc între axa nazală și cea a sprâncenelor

O greșeală frecventă constă în plasarea urechilor între axa ochilor și cea nazală. Aici, nu numai poziția, ci și mărimea sunt greșite, fiind o greșeală destul de întâlnită

În caz de dorești să citești despre nas, click aici!

În cazul desenelor din profil

Distanța dintre urechi și ochi este adesea greșită. Când urechile se află prea departe de ochi, craniul va părea mai mare. Iar dacă urechile se află prea aproape de ochi, capul va părea mai mic, iar lucrarea va fi cu siguranță greșită.

După cum vedeți se respectă regula de încadrare a urechii între axa nazală și cea a sprâncenelor. De subliniat faptul că, aceasta se plasează fix în spatele mandibulei.

Vă recomand să căutați modele și să le analizați, încercând tot felul de perspective.

Mult spor la desenat și sper să vă fie de folos articolul!