Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

„Măsurile de urgență vor putea să se relaxeze abia după 15 mai”, spune președintele României, Klaus Iohannis, într-o declarație de presă.

Măsurile de relaxare a restricțiilor și regulilor din starea de urgență în vigoare vor fi luate gradual și decise de Guvernul României, în baza dovezilor științifice și medicale. Vor avea loc discuții detaliate alături de specialiști, de Comitetul Științific din cadrul Ministerului Sănătății, pentru luarea de decizii în ceea ce privește gestionarea epidemiei. Măsurile luate vor fi aduse la cunoștința publicului prin intermediul unor declarații făcute de către Președinte, Ministrul Sănătății sau Ministrul de Interne.

Președintele țării subliniază că toate deciziile vor fi luate pe baza unor dovezi concrete și că vor fi anunțate doar de autorități afiliate. Klaus Iohannis, alături de Guvernul Orban, lucrează la un plan exact de revenire a României din starea de urgență. Recent au avut loc discuții în cadrul căreia a fost evaluat impactul măsurilor luate în contextul acesteia. Procesul nu va fi unul accelerat, iar măsurile de relaxare vor fi aplicate gradual. Vor avea loc o serie de evaluări medicale, științifice și nu în ultimul rând, economice. Economia va fi repornită. În economie, se află în lucru un pachet de măsuri care prevăd repornirea economiei.

Președintele Iohannis spune că, odată cu relaxarea măsurilor, unele restricții vor fi ridicate. Astfel, autoritățile se vor implica mai puțin în viața cetățenilor. De aceea, el insistă ca românii să fie mai responsabili! Să aibă grijă de viața lor și de viața celor apropiați! Îi îndeamnă ca până când restricțiile vor fi ridicate, să respecte în continuare regulile impuse de ordonanțele militare! El este pozitiv. Spune că dacă măsurile vor fi respectate în continuare, speculează ca, după 15 mai va veni o perioadă care va duce la îmbunătățirea traiului fiecăruia.

Sursa video: Youtube

Sursa foto: Mediafax