cimitir din Galați

(VIDEO) Cruci rupte și morminte distruse într-un cimitir din județul Galați!

"în Știri" by

Un cimitir din comuna Piscu, județul Galați, a fost vandalizat în timpul perioadei pascale, iar crucile rupte au fost descoperite luni de către un localnic.

Acesta a filmat crucile distruse, după care a urcat filmarea pe rețeaua de socializare. „Asta, aia care am ridicat-o noi. Și ăstea nu sunt rupte de vânt, că aseară nu a fost furtună. Astea le-au distrus ei, s-au bătut. Ia uite ce au stricat aici, au rupt crucile la oameni, ia uite, în partea aia sunt frânte, încolo, în sus nu mai sunt deloc”, a spus localnicul.

Conform Mediafax, primarul comunei Piscu a anunțat Poliția la scurt timp după ce a văzut imaginile. Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de profanare de morminte și încearcă să-i identifice pe infractori. „ La fața locului polițiștii au constat că mai multe cruci din lemn de pe morminte au fost rupte sau culcate la pământ, din verificări rezultând că fapta ar fi fost făcută în noaptea de 18 spre 19 aprilie.

,,A fost întocmit un dosar penal având ca obiect infracțiunea de profanare de cadavre sau morminte și se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor”, a declarat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Autor: Grețcu Daiana

Sursa foto: Libertatea Cuvantului

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi