țările europene

Datorită încetinirii ratei de infecție cu noul Coronavirus, de astăzi țările europene precum Germania, Polonia, Cehia, Albania şi Norvegia au început să-și ridice treptat măsurile de carantină.

În Germania s-a remarcat o scădere radicală a numărului de infecții, dar oamenii au fost avertizați să rămână precauți și vigilenți pentru a ține focarul sub control.

Școlile au fost redeschise pentru clasele unde au loc examenele de absolvire, iar magazinele mici și-au reluat activitatea.

Bilanțul infectărilor în Germania a ajuns la 145 742, numărul vindecărilor a crescut considerabil ajungând la aproximativ 81 800, iar numărul deceselor nu a evoluat în ultimele zile, înregistrându-se 4 642 de morți.

Cât despre celelalte țări, conform Mediafax, Polonia își redeschide locurile publice de promenadă precum parcurile, pădurile. Cehia reintroduce comerțul în aer liber din piețe, Norvegia redeschide grădinițele, iar în Albania industria petrolieră va funcționa din nou.

Oamenii încep să se întoarcă la lucru, plimbările de vineri seara nu mai sunt doar amintiri frumoase și lumea începe să se întoarcă treptat la normal.

Sursa foto: ineteconomics.org

Autor: Fodor Andra-Maria