Ștefan Mandachi
Ștefan Mandachi

Ștefan Mandachi a făcut un gest impresionant, strângând un milion de euro din donațiile pentru ventilatoarele din spitale.

Veștile bune nu ezită să apară. Antreprenorul Ștefan Mandachi s-a întrecut pe sine. Cunoscut pentru fapte de caritate, acesta s-a alăturat luptei împotriva COVID-19.

Inițiativa sa este inedită, reușind să strângă în 17 zile un milion de euro. Cum a procedat?

După ce a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova, în speranța că autoritățile vor face la fel, acesta l-a vândut 10 euro pe cm2. Oamenii s-au alăturat omului de afaceri, iar acum spitalele vor beneficia de ventilatoare pulmonare pentru secţiile de terapie intensivă şi alte echipamente vitale pentru lupta contra COVID-19. Mai mult decât atât, pentru a le demonstra oamenilor că #șînoi putem, Ştefan Mandachi are în plan să se ambiționeze și să atingă suma de trei milioane de euro.

Iată mesajul acestuia de pe Facebook:

„1.000.000 EURO!!! One million din donaţii! Deja 100.000 cm2 de autostradă au proprietar. Dacă nu vă grăbiţi, veţi rămâne fără… Intră în istorie şi ia-ţi teren la cea mai cunoscută autostradă din România. 1cm=10 euro.

E un record naţional: cea mai mare strângere de fonduri acumulată la iniţiativa unei persoane fizice, în doar 17 zile. Mă bucur ca un copil!!!

Strângerea noastră de fonduri nu este doar o mărturie de solidaritate enormă, dar şi o dovadă că dacă nu mai stai să-ţi plângi de milă şi acţionezi, lucrurile se mişcă! Numai Victor a difuzat clipul la ora de maximă audienţă. Şi ghici ce? Renasc donaţiile!

Şi la final, o clarificare: eu n-am răsărit hodoronc tronc, deodată, pe facebook, cum au senzaţia unii papagali coloraţi. Nu un metru de autostradă m-a lansat pe mine. Pe mine m-a lansat truda. M-am zbătut de când mă ştiu şi am câştigat banii cinstit, cu muuuultă muncă. Am muncit toată viaţa la fel cum am făcut-o în ultima lună: ca un nebun, 16-18 ore pe zi. Şi în ultima lună, ca voluntar, m-am zbătut cât zece inşi la un loc, asta e realitatea. (Îmi mulţumesc şi mie, ca să nu fiu ipocrit :)) )
Repet: deşi ventilatoarele dau aer, ele nu se cumpără cu aer. Se cumpără cu BANI!
Lupta mai grea abia acum începe. Avem un obiectiv clar: TREI MILIOANE DE EURO!”

Gestul demn de lăudat al antreprenorului ar trebui să ne facă să fim recunoscători faptului că avem asemenea persoane în jurul nostru. Secretul e să dorești să ajuți. Îi putem întinde mâna României și să o ajutăm. Împreună. Iar Ștefan Mandachi a dat startul. Alătură-te și tu.

Sursa foto: Digi24