Ștefan Mandachi

Ștefan Mandachi a strâns un milion de euro pentru ventilatoare în spitale! „E un record național!”

"în Știri" by

Ștefan Mandachi a făcut un gest impresionant, strângând un milion de euro din donațiile pentru ventilatoarele din spitale.

Veștile bune nu ezită să apară. Antreprenorul Ștefan Mandachi s-a întrecut pe sine. Cunoscut pentru fapte de caritate, acesta s-a alăturat luptei împotriva COVID-19.

Inițiativa sa este inedită, reușind să strângă în 17 zile un milion de euro. Cum a procedat?

După ce a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova, în speranța că autoritățile vor face la fel, acesta l-a vândut 10 euro pe cm2. Oamenii s-au alăturat omului de afaceri, iar acum spitalele vor beneficia de ventilatoare pulmonare pentru secţiile de terapie intensivă şi alte echipamente vitale pentru lupta contra COVID-19. Mai mult decât atât, pentru a le demonstra oamenilor că #șînoi putem, Ştefan Mandachi are în plan să se ambiționeze și să atingă suma de trei milioane de euro.

Iată mesajul acestuia de pe Facebook:

„1.000.000 EURO!!! One million din donaţii! Deja 100.000 cm2 de autostradă au proprietar. Dacă nu vă grăbiţi, veţi rămâne fără… Intră în istorie şi ia-ţi teren la cea mai cunoscută autostradă din România. 1cm=10 euro.

E un record naţional: cea mai mare strângere de fonduri acumulată la iniţiativa unei persoane fizice, în doar 17 zile. Mă bucur ca un copil!!!

Strângerea noastră de fonduri nu este doar o mărturie de solidaritate enormă, dar şi o dovadă că dacă nu mai stai să-ţi plângi de milă şi acţionezi, lucrurile se mişcă! Numai Victor a difuzat clipul la ora de maximă audienţă. Şi ghici ce? Renasc donaţiile!

Şi la final, o clarificare: eu n-am răsărit hodoronc tronc, deodată, pe facebook, cum au senzaţia unii papagali coloraţi. Nu un metru de autostradă m-a lansat pe mine. Pe mine m-a lansat truda. M-am zbătut de când mă ştiu şi am câştigat banii cinstit, cu muuuultă muncă. Am muncit toată viaţa la fel cum am făcut-o în ultima lună: ca un nebun, 16-18 ore pe zi. Şi în ultima lună, ca voluntar, m-am zbătut cât zece inşi la un loc, asta e realitatea. (Îmi mulţumesc şi mie, ca să nu fiu ipocrit :)) )
Repet: deşi ventilatoarele dau aer, ele nu se cumpără cu aer. Se cumpără cu BANI!
Lupta mai grea abia acum începe. Avem un obiectiv clar: TREI MILIOANE DE EURO!”

Gestul demn de lăudat al antreprenorului ar trebui să ne facă să fim recunoscători faptului că avem asemenea persoane în jurul nostru. Secretul e să dorești să ajuți. Îi putem întinde mâna României și să o ajutăm. Împreună. Iar Ștefan Mandachi a dat startul. Alătură-te și tu.

Sursa foto: Digi24

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi