Pandemia de coronavirus a influențat într-un mod negativ piața petrolieră care se prăbușește, iar prețurile perolurilor din Statele Unite ale Americii coboară sub 0 dolari!

cnn.com anunță că pandemia de coronavirus a făcut piața petrolieră să se prăbușească! Prețurile unui baril în SUA a coborât sub 0 dolari. Stocurile globale sunt acum mixte, doarece producătorii își doresc să dezvăluie cât mai mult cum îi influențează pandemia.

Așa ceva nu s-a mai întâmplat din anul 1983, indicele petrolului s-a prăbușit și există o incapacitate de stocare, astfel, producătorii sunt puși să plătească pentru a scăpa de petrol.

“It hasn’t taken long for the market to recognize that the OPEC+ deal will not, in its present form, be enough to balance oil markets”, a declarat Stephen Innes, strateg principal de piețe globale la AxiCorp: „Nu a durat mult până când piața a recunoscut că acordul OPEC + nu va fi, în forma sa actuală, suficientă pentru a echilibra piețele petroliere”, a declarat Stephen Innes, strateg principal de piețe globale la AxiCorp.

Petrolul Brent, folosit în Europa și în restul lumii, a avut o evoluție mai temperată, coborând cu 0,8% la 27,87 dolari pe baril.

 

sursa foto: capital.ro