polițiști pompieri și jandarmi
polițiști pompieri și jandarmi

De Paște, peste 23. 000 de polițiști, pompieri și jandarmi au asigurat pe întreg teritoriul României, liniștea publică.

Pentru îndeplinirea misiunilor în ultimele 24 de ore, au fost puse la dispoziție peste 9.300 de mijloace de transport, atât din structurile Ministerului Afacerilor Interne, cât și ale Poliției Locale sau ale Ministerului Apărării Naționale, conform unui publicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Atât jandarmi cât și polițiști au organizat puncte fixe de verificare sau patrule pe întreg teritoriul României. În ultimele 24 de ore,  s-au dat amenzi în valoare de aproape 12 milioane de lei, conform Agerpress. De asemenea, peste 4 000 de persoane nu au respectat măsurile impuse de Guvern, privind restricționarea circulației. 

În Noaptea de Înviere, jandarmi, polițiști și pompieri au intervenit la aproape 2 000 de evenimente sesizate prin 112. S-au dat peste aproape 4 000 de amenzi contravenționale, dintre care 391 pentru încălcarea măsurilor privind starea de urgență. Peste 200 de dosare penale au fost întocmite, dintre care 3 pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Efectivele MAI rămân în continuare în teren, având ca obiectiv principal prevenirea oricăror fapte antisociale sau a altor situații de risc care ar putea pune în pericol sănătatea și viața oamenilor. Atât poliția, cât și jandarmeria au obiectivul de se asigura că măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus sunt respectate astfel încât să putem revenim cât mai curând la o viața normală ”.

Scandaluri stinse de polițiști în ultimele 24 de ore! Vezi aici și aici !

Sursă foto: trans.info