Cele mai ciudate obiceiuri de Paște ale oamenilor din întreaga lume

Dacă la noi sărbătorile pascale ne adună pe toți în jurul mesei ciocnind ouă și împărțind voie bună, se pare că vecinii noștri de pe continent, și nu numai, au câteva obiceiuri care ne uimesc de-a binelea! Iată cele mai ciudate obiceiuri de Paște ale oamenilor din întreaga lume.

Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos i-a făcut pe oamenii din întreaga lume sa născicească cele mai bizare practici.

De exemplu, în Cehia, în jurul Paștelui, femeile nu-și doresc deloc sa fie plăcute de bărbați. Aceștia își biciuiesc soțiile și iubitele pentru a fi mai frumoase și sănătoase, iar în schimb, primesc ouă frumos decorate drept mulțumire.

În Norvegia, la masa de Paște obligatoriu se urmăresc filme cu…crime!

Este o tradiție ca familiile să se strângă și sa urmărească filme polițiste încercând împreună să afle cine e criminalul. De asemenea, în această perioadă crește vânzarea cărților cu crime, denumite „Paske Krim” (Crime de Paște).

În Suedia se adună toate piesele de mobilier considerate învechite și se fac focuri de tabără pentru alungarea strigoilor.

Pe același principiu merg și finlandezii, care consideră că în timpul sărbătorii pascale forțele malefice devin mai puternice, așa că fac focuri mari ca să le țină departe de casele lor. Aici Paștele se poate confunda cu sărbătoarea de Halloween, copiii se deghizează în personaje înfricoșătoare și se duc la colindat. În schimbul dulciurilor, ei dau înapoi un băț „vrăjit”, care se spune că aduce noroc.

În Filipine, credincioșii apelează la durere, lovindu-se între ei pentru spălarea păcatelor, dar și pentru a aduce un omagiu crucificării Mântuitorului Iisus Hristos.

Dacă vrei să afli mai multe despre această sărbătoare dă click aici.

Acestea ar fi câteva dintre obiceiurile bizare ale oamenilor din întreaga lume. Lista ar putea continua cu siguranță, fiecare popor având propriul mod de a-și arăta credința curată.

Autor: Delia Mușetescu

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare