Polițiști Hunedoara

Ce s-a întâmplat mai exact?

Niște polițiști au arestat un individ într-un cartier din Hunedoara și, aparent, apropiații lui și nu numai au sărit în ajutorul acestuia. Neînțelegerile au escaladat la un conflict amplu între civili și polițiști.

Sărbătorile pascale de anul acesta ne-au luat prin surprindere. Nimeni nu se aștepta să petreacă Paştile în casă, sub ordonanțe de urgență din cauza unei pandemii. Totuși, te-ai aștepta ca oamenii să respecte sfaturile, recomandările și regulile impuse de autorități pentru a nu pune în pericol comunitatea în care trăiesc. Ei bine, nu acesta a fost și respectivul caz din Hunedoara. Titlul ce arată realitatea României în care trăim: Bătaie în stradă înainte de sărbători! Polițiști batjocoriți în Hunedoara

Citiți „Sunt fiica unui medic autoizolat din Suceava. Cum ne-a afectat Coronavirusul familia?”. Veți înțelege de ce este cel mai bun lucru să stăm acasă.

Oamenii legii, polițiști din Hunedoara, au fost batjocoriți, loviți, li s-au adresat injurii.

În loc să respectăm oamenii care au grijă de noi și sunt acolo, în „linia întâi”, am ajuns să aruncăm în ei cu sticle. Această atitudine este inadmisibilă, mai ales în perioada de criză colectivă în care ne aflăm. Nimeni nu a dat reguli de dragul de a da reguli, ci aceste decizii au fost luate sub o amenințare biologică, o boală care afectează fără vreun anumit tipar. Nu afectează doar bătrânii, nu afectează tinerii, afectează pe oricine este suficient de inconștient cât să nu respecte indicațiile.

Articole pe aceeași temă: Cine sunt cei mai expuși riscului de infectare cu coronavirus?

Nu erau suficiente ordonanțele și toate regulile impuse, s-a ajuns la a ataca oamenii care au grijă de siguranța poporului. Nici măcar pandemia nu mai apropie românii unii de ceilalți… 

Chiar este atât de greu să stăm în casă o lună, două, până lucrurile se stabilizează?

Ne plângeam că nu avem timp, acum ne plângem că avem prea mult. Poate data viitoare, indivizii din imagini vor da și în medici, pentru că i-au certat pentru lipsa de echipament de protecție (mască și mănuși).

Sursa foto: Realitatea de Giurgiu