Hoteluri și restaurante închise până la Crăciun! Grav afectată de Coronavirus, Spania își propune o revenire în două etape a economiei țării, respectiv excepționalitate atenuată și normalitate atenuată.

Spania vrea să își revigoreze economia după o înghețare bruscă, ce a fost cauzată de epidemia de Coronavirus pe teritoriul țării, fiind al doilea cel mai afectat stat de virus după Italia.

Se poate relua activitatea în domeniul construcțiilor sau în domeniile neesențiale care nu se pot practica de acasă. Guvernul spaniol anunță că are un plan care să scoată țara din impas, dar acesta va dura până la finalul anului.

Prima etapă prezintă redeschiderea industriilor textile în vara aceasta, iar cea de a doua etapă presupune redeschiderea sectorului turismului, adică redeschiderea barurilor, hotelurilor sau restaurantelor, etapă ce se poate pune în practică abia la finalul anului.

„Ministerul Muncii și Economiei Sociale lucrează în două faze pentru a implementa măsurile potrivite în sectoarele cele mai afectate: este vorba despre excepționalitate atenuată, care va dura până în această vară și normalitate atenuată, care va dura până la sfârșitul anului”, transmite Ministerul printr-un comunicat.

Citește bilanțul Coronavirusului în Săptămâna Mare din România!

sursa foto: TripAdvisor.com