Lumina sfântă de Paște
Lumina Sfântă de Paște

Patriarhia Română va aduce în țară Lumina Sfântă de Paște din Ierusalim. În plină pandemie, credincioșii ortodocși vor avea parte și  anul acesta de Lumina Sfântă!

Lumina Sfântă de Paște a coborât din cer la ora 13:50.  În plină pandemie, Lumina de Paște a fost distribuită către mai marii Bisericii în condiții speciale. Aflați la Ierusalim, delegații Bisericii Ortodoxe Române nu au părăsit avioanele, potrivit Mediafax. Ei au primit Lumina de Paște de la un convoi special,  din care au făcut parte reprezentanți ai Bisericii, alături de mai mulți militari și polițiști.

În această seară, credincioșii români vor primi Lumina de Paște din pragul casei, ori de la fereastră! 

Slujbele din noaptea de Înviere se vor oficia fără credincioși. Potrivit unui acord impus de Biserica Ortodoxă Română, Clericii din fiecare parohie, vor împărți românilor Lumina Sfântă de Paște. Vor fi ajutaţi de un număr de maximum 5 voluntari cu echipament. Cei care duc Lumina Sfântă vor trebui să poarte echipament  de protecție.  Ei sunt obligați să aibă asupra lor buletin, un ecuson cu date personale ștampilat de Parohie. Atât voluntarii cât și personalul parohial vor purta o banderolă albă pe braț, ca semn distinctiv. Credincioșii români vor primi Sfânta Lumină de la pragul caselor sau de la fereastră. Cei aflați la bloc, vor primii Lumina de Paște de la un membru al Asociațiilor de Proprietari, care va purta mască și mănuși, informează Basilica.ro 

Părintele Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Ierusalim, speră ca Lumina de Paște să vină în ajutorul celor care  suferă de spaima bolii.  El se roagă ca de Paște, sufletele celor care trăiesc în tristețe și singurătate să  se lumineze! ”Însuși Iisus cel Înviat care a dat curaj și Sfinților Apostoli va intra și în casele credincioșilor să-i mângâie și să le dea putere”, transmite Părintele.

Cum apare lumina de Paște? Află aici

Sursă foto: Business Insider