50 de ventilatoare medicale

50 de ventilatoare medicale, reparate și folosite în lupta contra COVID-19!

"în Știri" by

 

Din 190 de echipamente medicale scoase din uz, vor fi reparate 50 de ventilatoare medicale, informează Departamentul pentru Situații de Urgență, într-un comunicat pe Facebook.

Cele 50 de ventilatoare medicale vor fi  reparate cu sprijinul industriei auto din România și cel al Departamentului pentru Situații de Urgență. Ventilatoarele scoase din uz au fost colectate din mai multe unități medicale. Pentru punerea lor în funcțiune, au fost donate fonduri de către membri ai industriei auto de la noi!

Inițiativa aparține Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) si Parteneriatului Auto Român! După reparații, echipamentele medicale vor fi redistribuite în spitale. Odată îmbunătățite, cele 50 de ventilatoare medicale pot fi folosite din nou și pot salva vieți în lupta contra COVID-19. Întreaga activitate va fi coordonată de către Departamentul pentru Situații de urgență.

Încă de la debutul crizei sanitare generată de COVID – 19, industria auto s-a mobilizat, desfășurând acțiuni de solidaritate. Parteneriatul Auto Român a pus la dispoziție mașini pentru transportul personalului medial și auxiliar. De asemenea, au fost derulate campanii de strângeri de fonduri,  redirecționate ulterior spre ONG-uri. Parteneriatul Auto Român se implică în găsirea a noi soluții de creștere a capacităților de combatere impotriva Covid-19. La nivel național, se ia în vedere producerea a echipamentelor de protecție, dezinfectanți și alte bunuri de uz medical.

De asemenea, în Timișoara, o echipă formată din studenți, medici și ingineri, a dezvoltat un prototip de ventilatoare medicale. Potrivit Digi 24, la printare a fost  folosită tehnologia 3D. Prototipul indepliniește toate condițiile medicale de funționare. Pentru a putea fi fabricat, va fi nevoie de omologarea de către producătorii auto de la noi.

De unde are România echipamente  medicale pentru Covid 19? Vezi aici

Sursă photo: romania-insider.com

Am 20 de ani și studiez Jurnalismul. Obișnuită cu scrisul și „ecosistemul” Mass-Media, am ales să scriu aici știri. La fel ca mama, sunt o fire de neînduplecat, dar răbdătoare. Intuiția și spiritul de inițiativă le-am moștenit de la tata. Talentul? Este doar al meu, îl cultiv încă de pe vremea când făceam liniuțe și bastonașe. Acum mă citești aici și sunt mândră de asta!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi