Obiceiurile de Paște
Obiceiurile de Paște

Nu mai fi ipocrit! Te dai mare iubitor de animale, atunci când vezi o pisică, un câine abandonat sau omorât pe stradă. Chiar unii dintre noi postează pe rețelele de socializare „Să vă fie rușine, nu aveți suflet! Nu i-ați dat măcar o șansă la viață sa alerge fericit.” Dar ia stai așa. Dar tu cu ce ești mai bun? Iată obiceiurile de Paște prin ochii unei vegetariene.

Vine Paștele, iar o dată cu el tradițiile.

Cele mai populare sunt tăierea mieilor si folosirea ouălor. Și tu ce faci? Îi omori! Pentru că din câte mi-au spus oamenii „Așa este din vechi străvechi, e jerfă pentru Iisus Hristos”. Voi realizați macar că așa cum au câinii, pisicile sau orice animal de companie suflet, asa au și mieii? Sau pe ei îi punem deoparte doar pentru că așa trebuie? Nu, tradiția nu este un pretext sa nu îi lăsăm și pe ei să zburde si sa aibă o șansă la viață. Animalele sunt ființe la fel ca și noi, simt durerea. Și nu, nu sunt făcute să fie mâncate. Cine spune asta? Avem atâtea metode de înlocuire. Nu mai suntem „în vremurile străvechi”, suntem în secolul 21 anul 2020.

Din nefericire, am ales să stau la țară în această perioadă.

Nu țin să mă ascund că de câteva săptămâni am ieșit cu oile și mieii pe câmp. Acum când pur și simplu este greu să găsești un motiv să zâmbești, aceștia mă făceau să râd. La fel ca orice animal era plin de viață și făceau multe năzbâtii.

Se chinuiau să învețe să sară peste un gard dar picau cu nasul direct în iarbă. Veneau la mine si chiar adorau si ei sa fie mângâiați. Dar acum? Au rămas puțini si stiu ca vor fii si mai puțini.

Acum, când am iesit iar pe câmp mamele lor îi strigau. Si mi s-a rupt sufletul când le-am văzut atât de agitate.

Asa că nu mai vorbiți de moralitate dacă nu aveți.

Este o percepție a comportamentului care diferențiază intențiile, deciziile și acțiunile între cele bune (sau corecte) și rele (sau greșite)

Nimeni pe lumea asta nu trebuie să sufere. Și încă ceva. Dacă îl luați direct preparat și spuneti că „ Nu îl tai eu că îmi e milă” sa știți că deși nu vedeți asta nu înseamnă că nu există.

Dacă vrei să afli mai multe despre Paște dă click aici!

Îmi permit să vorbesc despre asta deoarece eu am ales un alt drum. Sunt vegetariană Și nu pentru că nu îmi plăcea carnea. Ci pentru ca nu sunt de acord cu suferință creată de oameni. Și chiar dacă nu puteți fără ea, nu mai abuzați de carne.