UBB Cluj, prima Universitate din România care organizează examene online de admitere! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp pe pagina de Facebook și, în același timp, pe site-ul oficial al Universității.

UBB Cluj va organiza online examenele pentru admitere, din cauza situației create de pandemia de Coronavirus, și pentru a nu pune în pericol viețile tinerilor care ar urma să opteze pentru aceasta.

„Am încercat să venim în întâmpinarea nevoilor candidaților și ale studenților noștri în această perioadă cu totul specială pe care o traversăm și să stabilim niște proceduri alternative care să îi ajute să își continue traseul educațional și profesional, fără a le afecta planurile de viață. În momentul în care situația va reveni la normal vom analiza dacă se impune o regândire esențială a procesului de admitere sau a celui de finalizare a studiilor, incluzând poate chiar unele experiențe pozitive cu aceste noi practici”, a transmis prof. univ. dr. Daniel David, rectorul UBB, pentru news.ubbcluj.ro

Licență și Master

Tot pe site s-a prezentat și când se vor da examenele pentru licență și master. UBB Cluj a decis ca admiterea la nivel licență se va desfășura după un calendar nou, în funcție de perioada în care se vor finaliza activităţile anului terminal din învăţământul preuniversitar și susținerea examenului de Bacalaureat, iar sesiunile de admitere la master și la doctorat se vor desfășura conform calendarului inițial.

Înscrierile

Candidații se vor înscrie exclusiv online, cu o condiție:| să fie responsabili de autenticitatea și corectitudinea tuturor documentelor. Modul de examinare va fi stabilit și comunicat de către fiecare facultate sau școală doctorală, iar confirmarea locului se va face prin semnarea și transmiterea electronică a contractului de studii de către candidat, urmând ca documentele originale să fie prezentate la începerea anului universitar. În cazul în care documentele solicitate nu sunt transmise sau încărcate pe platformă, respectiv prezentate în format fizic la termenele solicitate, candidatul își va pierde locul dobândit prin concurs.

Examenele de finalizare, în fața camerei!

Examenele de finalizare a studiilor de licență și master, vor fi organizate în perioada stabilită la începutul anului universitar, probele de evaluare a cunoștințelor fundamentale și de specialitate și de prezentare și susținere a lucrării de licență/disertație, urmând să se desfășoare online, în timp real, în fața comisiei de examen, prin intermediul unei platforme care să permită dialogul și înregistrarea de conținut audio și video.

sursa foto: Cluj.com