Rafila

Microbiologul A. Rafila: „Vom putea reveni la normal după jumătatea anului viitor!”

"în Știri" by

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a estimat când ar putea reveni oamenii la viața de dinainte de pandemie.

Presupune că mai devreme de jumătatea anului viitor, acest lucru este aproape imposibil, conform Digi24.

,,Trebuie să devină o obișnuință distanțarea fizică, purtatul măștilor, spălatul pe mâini, atunci vom putea intra într-un ritm care să nu ducă la exacerbări ale transmiterii infectării și să ajungem la o situație relativ normală, educațional, economic. Toate discuțiile despre capacitatea sistemului de sănătate nu mai sunt de actualitate pentru că sănătatea e susținută de capacitatea economică. Asta, până când apare un vaccin, când boala poate fi învinsă.”, a explicat Alexandru Rafila pentru postul Digi24.

Acesta consideră că doar vaccinul poate opri răspândirea virusului, chiar dacă și tratamentul cu antiinflamatoare dă speranță oamenilor.

Președintele Societății de Microbiologie presupune că abia când peste 70% din populația țării va fi imunizată prin vaccin, se va putea reveni la normalitate.

Sursa foto: Transylvania Now

Ambiție, responsabilitate și devotament sunt cuvintele care mă caracterizează cel mai bine. Am 20 de ani, sunt studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și fac ceea ce îmi place cel mai mult, scriu. O persoană curioasă, libertină și cu o minte ageră, așa mă pot descrie. Sunt un om care nu se mulțumește cu puțin și pune suflet în tot ceea ce face.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi