Admitere online
Admitere online

Noua lege este adoptată! Admitere online la facultate!

Miercuri, 15 aprilie, Senatul a adoptat un proiect care modifică Legea educației.

Astfel încât pentru anul 2020-2021 facultățile vor avea admitere online.
Acest act normativ prevede că și învățământul universitar, preuniversitar, școlar și preșcolar se poate desfășura online, pe perioada stării de urgență, conform relatărilor Mediafax.

În situaţia în care se instituie starea de urgenţă sau starea de asediu, potrivit prevederilor constituţionale, activităţile desfăşurate în învăţământul preşcolar şi şcolar se pot desfăşura şi online, pentru asigurarea exercitării dreptului fundamental la învăţătură. Pentru învăţământul preuniversitar, Ministerul Educaţiei şi Cercetării elaborează metodologia derulării activităţilor în unităţile de învăţământ în sistem online, care cuprinde precizările necesare astfel încât să se asigure desfăşurarea activităţilor în cele mai bune condiţii”, conform unui nou articol din Legea educaţiei naţionale.

Admiterele, examenele de final de ciclu de studii, de cercetare din învățământul preuniversitar și universitar, precum și activitățile didactice se vor putea desfășura online atâta timp cât durează starea de urgență.

“Acreditarea şi autorizarea provizorie a programelor de studii universitare de licenţă şi ale domeniilor de masterat, precum şi a organizaţiilor furnizoare a educaţiei din învăţământul preuniversitar şi superior se prelungesc până la data de 30 iunie 2021.(…) În termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Educaţiei şi Cercetării emite normele metodologice. Prevederile prezentei legi intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial”, se mai menţionează în actul normativ.

Un articol interesant despre facultate poți citi chiar aici!
Află mai multe detalii despre noua lege de aici!