Klaus Iohannis a făcut publică, din nou, o declarație de la Palatul Cotroceni, astăzi, 16 aprilie. Acesta a vorbit despre multele lipsuri pe care sistemul sanitar le are și a apelat la politicieni să nu folosească această pandemie în scopul lor politic și să lase demagogia.

Ieșirea publică a președintelui vine după ce unii politicienii au cerut ca starea de urgență, evident de folos în această perioadă, să fie ridicată.

Klaus Iohannis: „Resetarea României este urgentă!”

„Trăim o perioadă dificilă care va marca întreaga omenire. După această criză trebuie să separăm clar ce funcționează de ce nu funcționează. Au fost decenii de guvernare conform mentalității lasă că merge și așa.

Azi vedem efectele dezastruoase care ne-au ținut în loc zeci de ani. Oamenii politici trebuie să se schimbe și să înțeleagă că așa nu se mai poate. Unii politicieni se gândesc doar la beneficiile lor electorale. După ce au distrus bugetul României fac propuneri greșite. Împovărează o țară pe care au lăsat-o expusă și vulnerabilă.

O majoritate a votat azi populist măsuri fără susținere economică. Am făcut un apel insistent către politicieni să abandoneze discursul demagogic. E revoltător să-i vedem că dau lecții cei care au gonit oamenii din țară. Un lider politic condiționează votul în Parlament de adoptare a unor măsuri imposibil de implementat.

Toți cei care au făcut nereguli nu trebuie să stea liniștiți că au scăpat de brațul legii. Este nevoie să întărim statul și să restructurăm serviciile publice. Doar așa putem progresa. Sistemul sanitar este primul, dar nu singurul care are nevoie de o reașezare profundă. Doar prin efort susținut ne-am adaptat rapid ca această epidemie să fie ținută sub control, altfel numărul victimelor ar fi fost mult mai mare.

Efortul va continua și mai accelerat după aceste momente de criză. Trebuie să asigurăm cetățenilor condițiile pentru o viață decentă și sigură. Foarte mulți români au dat un exemplu de civism și continuă să o facă. Cei mai mulți stau acasă”, a spus președintele României, Klaus Iohannis.

VIDEO Klaus Iohannis: „Stați acasă! Altfel, după sărbători, vor urma înmormântări!”