(VIDEO) Klaus Iohannis: „Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!”

"în Știri" by

Klaus Iohannis, președintele României, a făcut acum scurt timp o declarație prin care le cere românilor să stea acasă, altfel este posibil ca după sărbători vom înregistra mai multe decese.

Președintele României nu a fost de acord cu Ordonanța Militară 9 anunțată ieri, considerând că măsurile par optimiste și relaxate.

Klaus Iohannis:

  • Azi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită și, din păcate, nu avem nici un motiv de realxare
  • Avem peste 7.200 de persoane infectate, avem de ieri până azi 20 de morți, avem peste 40 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorbă de relaxare
  • Și ca să fie foarte foarte clar: ce am spus ieri și poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea: cuvântul de ordine e Stați acasă
  • E regretabil să observăm că de multe ori cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații
  • Așa se pare că se întâmplă cu un așa-zis acord între MAI și Biserica Ortodoxă
  • Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește
  • Mulți români au înțeles că e cazul să ne relaxăm
  • Dar nu e cazul să ne relaxăm
  • În câteva minute, voi începe o ședință în care voi cere premierului și ministrului să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care se încadrează formulei Stați acasă și care respectă toate ordonanțele militare
  • Dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun medicii, experții, OMS: stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări.

Urmărește declarația VIDEO aici!

După această declarație a urmat o ședință la Cotroceni prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Finanţelor Publice, Vasile Cîţu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

După ședință, președintele va anunța măsurile impuse în contextul prelungirii stării de urgență.

sursa: ZiarulUnirea.ro

Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi