Viclenia televiziunii în societatea umană

0
87 views
televiziunea
televiziunea

Ca să putem să înțelegem mai bine de ce televiziunea manipulează în cele mai multe cazuri, vă voi oferi o definiție a acestui cuvânt: acționare, prin mijloace incorecte, pentru a reuși într-o acțiune.

Persoanele invitate în anumite emisiuni cum ar fi vedetele media, au ca scop creșterea audienței cu orice preț.

Din păcate reușesc datorită dezinformării.

Această tehnică se folosește adesea în guvern și comerț, dar mai ales în televiziune. Sunt folosite cu intenția de a submina poziția unui concurent. Câteva exemple se pot observa chiar în plină pandemie. Nu o dată, ci de mai multe ori s-a întâmplat ca o persoană să moară din alte cazuri, cum ar fi un accident, iar familia să fie întrebată de către jurnaliști, contra cost, dacă nu pot preciza că a murit de Covid-19.

Rezultatul este manipularea audienței la nivel rațional, prezentând concluzii și idei false.

Raționalitatea umană se bazează pe simțuri, folosite pentru a culege informații asupra stării și evoluției realității. Informațiile primite sunt transformate în realitate, în mulțimea de forme și evenimente care ne înconjoară.

Din păcate, televiziunea profită de aceste precizări şi poate crea panică extrem de ușor.

Deoarece noi suntem căutători de informații noi despre tot ceea ce se întâmplă în această perioadă. Orice informaţie nouă ne captează atenția și orice exagerare ne face să fim mai captivați de ceea ce ne prezintă.

Ce putem să facem, însă, nu e atât de complicat.

Pentru început, trebuie să citim și să înțelegem ceea ce spun specialiștii despre acest virus: biologii, epidemiologii și virusologii. Nu cei care vor o audiență mare încercând să ne manipuleze. Cel mai sigur este să căutăm informații reale. În principal, de la oameni serioși. Cei care scriu articole şi interviuri serioase.

Trebuie să rămânem vigilenți și trebuie să renunțăm la conspirații.

Uneori, în amalgamul acesta de informații nefolositoare, ignorăm știri relevante. Ați auzit de protestul CNE din fața Prefecturii? Dacă nu, click aici!

Nu pentru că acesta nu ar putea fi posibil, ci pentru că dacă ar fi așa este construit destul de solid de oameni extrem de inteligenți, care, bineînțeles, nu ar lăsa acele informații să ajungă la noi.

Autor: Lorena Moldovan