Oordonanța Militară 10! Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut din nou câteva rectificări în legătură cu acordul dintre MAI și BOR, cu care Klaus Iohannis, președintele României, nu a fost întocmai de acord și a ripostat printr-o declarație publică.

Ordonanța Militară 10 a fost anunțată de către Marcel Vela de la sediul MAI. Ieri a fost făcută publică Ordonanța Militară 9 care a instaurat confuzie la Cotroceni, iar Klaus Iohannis a decis să ceară Ministerului de Interne să rectifice acordul cu BOR, prin care angajați ai MAI vor fi însoțiți de voluntari să împartă Lumină credincioșilor.

De asemenea, opinia publică a considerat aceste măsuri ridicole și că s-ar pierde esența sărbătorilor pascale.

Marcel Vela:

  • Pentru a spori măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus, acordul dintre BOR și MAI se modifică după cum urmează:
  • Slujbele se vor oficia fără participarea credincioșilor în incinta lăcașelor de cult
  • Paștile, sfințite joi, vor fi distribuite la domiciliu de personal clerical și voluntari vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 08:17:00 și, duminică, 06:00-12:00
  • Echipajul va fi format din clerici și maxim 5 voluntari care respectă toate normele impuse de Ordonanțele de Urgență
  • Credincioșii vor primi paștile și lumina fără a ieși din case
  • În spitalele fără preot, cadrele MAI aflate în misiune vor distribui lumina unităților, precum și centrelor de carantină

La final, Marcel Vela i-a mulțumit Preafericitului Daniel pentru înțelegere.