directoare prinsă de dna

Nici în timpul Stării de Urgență nu se opresc infracțiunile. O directoare de școală a fost prinsă de DNA luând mită 21 000 de euro!

Carmen Elena Zanfir, directoarea unei școli gimnaziale din București, a fost prinsă în flagrant, apoi reținută de procurorii DNA. Asta, după ce a luat mită de la reprezentantul unei firme care se ocupa cu reabilitarea școlii respective.

Astfel, potrivit unui comunicat emis de DNA transmis AGERPRES, procurorii din Secția de combatere a corupției au dispus reținerea pentru 24 de ore a directoarei Carmen Elena Zanfir, pentru infracțiunea de luare de mită.

Procurorii mai notează că, în perioada septembrie-octombrie 2019, femeia ar fi pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale 4% (137 236 lei) din valoarea totală a lucrărilor de reabilitare drept comision. În schimb, aceasta ar fi trebuit să aprobe plățile către firmă, dar și să semneze o prelungire a contractului, relatează Digi24.

„În perioada septembrie 2019 – 14 aprilie 2020, inculpata ar fi primit suma pretinsă, în mai multe tranşe, dintre care ultima tranşă, 21.000 euro la data de 14 aprilie, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată în comunicatul emis de Direcția Națională Anticorupție.

Zanfir urmează să fie adusă în fața Tribunalului București cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Sursa foto: Adevărul