criză economică
criză economică

Multe țări europene și-au închis granițele, din cauza stărilor de urgență. Închiderea granițelor a dus la o criză economică, o prăbușire a pieței economice din cauza incapacității de schimb de mărfuri între statele membre ale Uniunii Europene.

În contextul Coronavirusului și cel al fiasco-ului economic, în Europa se produce o mare schismă. Conform Forgein Policy, statele bogate UE- refuză să acorde ajutor financiar statelor membre puternic afectate. Au avut loc dezbateri pe această temă și un posibil acord cu privire la un fond comun. Conform Agerpres, acest fond comun de datorii este destinat pentru întrajutorarea statelor puternic afectate de pandemia cu Covid-19: țări precum Italia, Spania sau Franța.

Uniunea Europeană adoptă noi strategii pentru încheierea stărilor de urgență, după cum scrie Forbes. În contextul problemelor economice actuale, cauzate de închiderea granițelor, Comisia Europeană stabilește o serie de soluții pentru ridicarea progresivă a restricțiilor impuse din cauza Coronavirus.

Conform Digi 24, strategia de ieșire din criză adoptată de Comisia Europeană, se bazează în mare parte pe progrese impuse în sănătate, precum și protejarea populației. De asemenea, testarea și monitorizarea populației sunt vizate.

Posibilele măsuri impuse de către Comisia Europeană cu privire la această criză economică sunt reprezentate de:

  • Achiziționarea de echipament medical și de protecție destinat personalului medical;
  • Îmbunătățirea sistemelor sanitare;
  • Controlul răspândirii infecției;
  • Monitorizarea prin intermediul unor aplicații digitale a posibililor purtători de virus;
  • Îmbunătățirea sistemelor sanitare;
  • Identificarea unui posibil vaccin, precum și o posibilă schemă de tratament.

De asemenea, Comisia Europeană bate apropouri la ridicarea treptată a restricțiilor impuse pe în contextul răspândirii infecției cu COVID-19. Deja, țări precum Austria sau Cehia au început să ridice ușor-ușor aceste restricții.

Comisia Europeană urmează să aibă niște discuții mai ample, într-o conferință care va avea loc pe 23 aprilie.

Dacă vrei să citești mai multe cu privire la declararea recesiunii economice, click aici!

Autor: Daiana Rob