spanioli s-au vindecat

4 din 10 spanioli s-au vindecat. Ce fac diferit față de noi?

"în Știri" by

După săptămâni întregi de doliu pentru Spania, în sfârșit lucrurile revin la normal. 4 din 10 spanioli s-au vindecat! Ce fac diferit față de noi?

La aproape o lună de la declararea stării de urgență, Spania poate începe să ridice măsurile de izolare. Într-o singură zi au fost declarați 4813 oameni vindecaţi de COVID-19.

Perioada de panică a Spaniei a luat sfârșit după ce, în urmă cu două săptămâni, spaniolii nu mai vedeau o cale de scăpare din pandemie. Vârful acesteia a fost înregistrat pe 31 martie, când 9222 de oameni au fost testaţi pozitiv. Apoi, pe 2 aprilie a fost înregistrată cea mai neagră zi când 950 de oameni au fost declarat morți. O surpriză plăcută a fost când la nici măcar o săptămână distanță, pe 8 aprilie au fost declarați vindecați 4813 de oameni.

Conform Mediafax, această reușită extraordinară este datorată medicilor care fac tot posibilul să își țină pacienții în viață.

În Catalonia, o regiune puternic lovită de valul epidemiei, şeful secţiei de terapie intensivă a unui spital spune că foloseşte hidroxiclorochina, în ciuda polemicilor despre acest medicament. Este un risc în plus, dar aparent își face efectul.

„E un comportament mai mult sau mai puţin curajos referitor la acest medicament. În spitalele din Barcelona este important să folosim acest medicament, pentru că în faţa acestei boli ne spunem că trebuie să facem ceva. E poate mai puţină reţinere în a utiliza acest medicament. Alergăm după boală, nu înaintea ei, deci trebuie să luăm decizii complicate. Sigur este că avem o boală care avansează foarte repede şi că avem poate mijloacele de a îmbunătăţi supravieţuirea la boală. Pe de altă parte, eu cred într-o medicină ştiinţifică, cu dovezi. Şi este complicat, nu am cheia pentru acest subiect”, a declarat medicul Miguel Barcelo pentru France Culture.

În prezent, Spania are 177.633 de bolnavi de Coronavirus şi 70.853 de vindecaţi. Situația devine din ce în ce mai plăcută de la o zi la alta și oamenii privesc cu optimism tot ceea ce se întâmplă.

Autor: Fodor Andra-Maria

 

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi