examenele
examenele

Noi precizări de la Ministrul Educației: ieri, într-un interviu acordat postului Antena3, Monica Anisie precizează că a semnat pe 13 Aprilie un ordin de ministru.

Ordinul prevede noi reglementări, care vor fi puse în vigoare, privind examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat: „Pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, va fi luată în considerare materia predată până la începutul semestrului al doilea”.

Cu privire la posibilitatea de reluare a cursurilor, Monica Anisie precizează : „Școlile și facultățile își vor relua cursurile abia în momentul în care Comitetul Național Pentru Situații de Urgență va stabili că atât elevii cât și cadrele didactice nu se află în niciun pericol privind deteriorarea stării de sănătate. Încă nu se știe perioada când acest lucru se va întâmpla.”

De asemenea, există noi precizări și pentru evaluarea semestrială.

Monica Anisie afirmă că: „În scenariul în care situația de urgență ar înceta, cursurile din școli se vor relua. Pentru teze va fi luată în considerare doar materia parcursă până în 11 martie. Tot în cazul în care cursurile se vor relua, Examene Naționale se vor susține în luna Iulie”.

Ea mai menționează că: „În cazul în care starea de urgență se prelungește, vom veni cu alte măsuri în așa fel încât elevii și studenții să îşi încheie anul cu bine”.

Cât despre materia pierdută, Monica Anisie spune: „ Nicăieri în Europa nu se va lua în considerare înghețarea anului. Se găsesc noi soluții cu privire la transferarea materiei nestudiate, în anul următor. Avem și noi mai multe variante, pe care le vom aborda în funcție de evoluția pandemiei și de hotărârile Comitetului Național de Situații de Urgență.”

Autor: Daiana Rob