slujba de Paște de la Vatican

Slujba de Paște de la Vatican, ținută cu ușile închise! Ce spune Papa?

"în Știri" by

Anul acesta slujba de Paște de la Vatican, a fost ținută cu ușile închise din cauza restricțiilor impuse pentru prevenția înfectării cu Covid-19.

Slujba care are loc la Basilica Sf. Petru din Vatican, adună anual mii de credincioși. Conform Rome Reports, 2020 este primul an în care Slujba de Paște s-a desfășurat fără pelerini. Ediția de anul acesta a fost transmisă live atât Youtube cât și la TV sau radio.

În cadrul discursului anual de Paște, Papa Francisc face apel la solidaritatea globală în lupta cu Coronavirus și trage un semnal de alarmă, spunând că viețile a milioane de oameni s-au schimbat: „Ne aflăm într-o perioadă de suferință și trebuie să fim uniți ”. Suveranul pontif își exprimă îngrijorarea față de conflictele europene din această perioadă și îndeamnă Uniunea Europeană să-și unească forțele în scopul întrajutorării. De asemenea, în discursul său el vorbește și despre evenimentele din Siria. Papa îndeamnă ca națiunile să folosească fondurile destinate războiului, în lupta cu această pandemie. El face apel la stoparea războaielor din Siria și stabilirea păcii dintre israelieni și palestinieni.

Papa Francisc spune că: „Această pandemie este o tragedie neașteptată care s-a întâmplat în mod subit” . Tot el afirmă că: „De Paște, ne exercităm un drept fundamental care nu poate fi luat de la noi: dreptul de a spera”, după cum relatează France24.

Anul acesta, ”Urbi et orbi”, mesajul de Paște adresat Italiei și întregii lumi, a fost unul de excepție. Discursul papal a fost ținut cu ușile închise, înăuntrul Basilicii Sf. Petru și nu în fața mulțimii, de la balconul care dă spre piață.

Autor: Daiana Rob

Sursa foto: post-gazette.com

Am 20 de ani și studiez Jurnalismul. Obișnuită cu scrisul și „ecosistemul” Mass-Media, am ales să scriu aici știri. La fel ca mama, sunt o fire de neînduplecat, dar răbdătoare. Intuiția și spiritul de inițiativă le-am moștenit de la tata. Talentul? Este doar al meu, îl cultiv încă de pe vremea când făceam liniuțe și bastonașe. Acum mă citești aici și sunt mândră de asta!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi