Iată ce avem voie să facem în noaptea de Înviere!

"în Știri" by

Odată cu apropierea Paștelui Ortodox, tot mai mulți români se întreabă cum va decurge noaptea de Înviere și cum vor putea lua lumină.

Anul acesta slujbele din Săptămâna Mare și de Sfintele Paști vor fii săvârșite doar de slujitorii bisericești, fără participarea credincioșilor.
Se poate ieși în afara curții pentru a lua lumină de la voluntarii care lucrează în acest an cu Patriarhia Română. Deplasarea spre biserică nu este posibilă, indiferent de distanța la care se află aceasta.
În cazul persoanelor care locuiesc la bloc, se poate iesi din casa, dar este esențială respectarea regulilor de distanțare socială si este interzisă formarea grupurilor mai mari de 3 persoane, potrivit celor de la Digi24.

Ascultarea slujbei din noaptea de Înviere se poate face și din stradă însă asta nu trebuie să fie confundată cu un motiv de deplasare în afara locuinței.

Autor: Zoran Diana-Maria

Hei, sunt Diana, sunt din județul Hunedoara și învăț la Liceul Teoretic Ion Constantin Brătianu. Sunt o persoana timidă de fel, însă îmi place să-mi fac prieteni noi și să socializez. Pasiunile mele sunt cititul și scrisul. Iubesc să-mi pun gândurile pe hârtie și să fac oamenii fericiți.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi