amenzi

Amenzi pentru românii care lucrează pământul în afara localităților!

"în Știri" by

Ministerul Afacerilor Interne a clarificat o situație des întâlnită. Românii care nu sunt fermieri, dar în schimb, au o casă cu grădină la țară sau o livadă nu beneficiază de aceleași prevederi ca producătorii agricoli. Românii primesc amenzi dacă părăsesc locuința având în vedere că astfel de deplasări nu reprezintă o urgență, potrivit MAI.

Este specificat faptul că doar fermieri care își câștigă traiul din agricultură se pot deplasa pentru efectuarea lucrărilor agricole de sezon.

Agrointeligența ne prezintă integral, informația oficială MAI cu privire la restricțiile despre deplasările de la oraș la sat.

Întrebare: Intenționăm să plecăm la casa bătrânească unde avem o plantație proprie de pomi fructiferi pentru a face tăierile și stropirea de primăvară. Casa se află la 500 km de București. Trebuie să plecăm și eu și soțul și automat și copii (minori amândoi). Ce trebuie să bifăm pe Declarație pentru a nu avea probleme? Există vreo restricție a deplasării?

Răspuns MAI: Conform Ordonanțelor Militare nr. 3 și nr. 4 este permisă deplasarea persoanelor, fără a fi specificată o distanță anume, pentru activități agricole. Această excepție a fost introdusă, în principal, pentru a veni în sprijinul producătorilor agricoli și al persoanelor care obțin din activitățile agricole unicul sau principalul venit și nu pentru a fi folosită ca pretext pentru a efectua deplasări de către orice persoană care are în proprietate un teren. Reamintim că nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare se sancționează contravențional. Măsura de a interzice deplasările care nu sunt urgente sau absolut necesare a fost dispusă pentru a preveni răspândirea infecției cu noul coronavirus prin limitarea contactelor cu persoane care ar putea fi infectate, unele fiind asimptomatice.

Autor: Moldovan Lorena

Elevă la Colegiu Național "Iancu de Hunedoara", profilul filologie. Își găsește echilibrul în mediul spiritual, meditând, cintind despre univers si efectele acestuia asupra noastră. Mottol ei este „Când eram mic mama mi-a spus: Dacă te duci în armată, vei deveni general. Dacă te duci la seminarul teologic, vei deveni Papă. În schimb am dvenit artist şi sunt Picasso.“

1 Comment

  1. Este o prostie ca numai fermierii pot sa mearga in agricultira .De ce nu pot merge si persoanele care detin terenuri si stau la bloc?Mai bi e raman terenurile nelucrate si noi cumparam legume culese de alti români in germania?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi