misogini

Într-o societate în care egalitatea între sexe a devenit deja o temă uzuală, misoginismul ar trebui să fie considerat doar un capriciu al celor care au rămas blocați pe ideile învechite. Cu toate acestea, este încă prezent și pare să înflorească pe zi ce trece. În această perioadă sumbră prin care trece țara noastră, acești misogini se află peste tot pe social media.

Plictiseala din carantină a devenit un prilej pentru ca acești masculi feroce să-și arate adevărata față. Cum după noile reguli impuse de autorități ieșitul în club la combinat a picat din schemă, bombardierii aleg să sâcâie fetele cu mesaje puerile, încercând să capteze atenția domnișoarelor, dar de multe ori fără rezultat.

„Ești cea mai frumoasă fată cu care am vorbit vreodată, ești specială, simt o legătură între noi”

Normal că e cea mai cea dintre toate, dacă singura prezență feminină din viața lui e maică-sa. Mesajele curg în neștire, complimentele vin pe bandă rulantă, iar tipul este unul diferit, dornic de o relație adevărată și dispus să înțeleagă persoana de lângă el. Desigur, toate până când își ia friendzone. Acolo se schimbă puțin lucrurile…

„Fă, curvo, pe cine lași tu cu seen? Să-mi bag…”

Și am ajuns la concluzia că atunci când vulpea nu ajunge la struguri, zice că-s acri. Dar știi și tu… de la iubire necondiționată la băgat organe în orificiile mamelor noastre, e doar un mic pas. Niciun bărbat nu își scoate la iveală misoginismul până când nu-l lovești sub centură și îi calci în picioare demnitatea de Don Juan.

Dar de ce trebuie să îi suporți toate crizele de personalitate și să nu îi plătești cu aceeași monedă? Pentru că ești mai bună de atât.

Nu suntem cu nimic inferioare lor și ar trebui sa priceapă asta de la primul refuz. Ai dreptul de a alege cu cine ieși sau nu la o cafea. Dacă se supără e fix problema lui. Plânge puțin la maică-sa și îi trece. Trebuie să fim directe și mature, iar dacă te lași prostită de dramele lui ieftine, nu ești cu nimic mai deșteaptă decât el.

Bine, ăsta e doar tipul de misogin basic cu care orice femeie s-a confruntat cel puțin o dată. Dar nu e singurul!

Mai sunt și cei care, probabil, sunt misogini pentru că te consideră concurență. Vorbesc despre bărbatul ăsta modern, cu părul decolorat, sprâncenele pensate la limită și picioarele mai fine decât ale tale. Ei sunt cei mai mari hateri ai femeilor. Îți critică fiecare mișcare, fiecare rochie mai scurtă decât prevede legea Bisericii Ortodoxe, nu te pune cu ei, te pot zgâria cu ghearele alea de drag queen.

Arată-le că le ești un egal și dă-le clasă!

Fii tu cea care te impui și nu permite bărbaților misogini să îți ghideze viața. Nu te lăsa jignită de el și nu accepta nimic din ce îți limitează drepturile. Dă tot ce ai mai bun și demonstrează că tot ce fac ei, putem face și noi. Suntem niște luptătoare și trebuie să fie conștienți de asta.

Lăsăm dulcegăriile, vorbele alea de încurajare și luptăm cot la cot cu ei.

Sexul feminin nu e sexul slab, egalitatea este și aici și trebuie să se știe asta. Niciun bărbat nu e în măsură de a ghida viața unei fete, de a-i controla deciziile și acțiunile. Nu numai bărbații aduc bani în casă, nu numai ei pot conduce corect o mașină și nu numai ei pot schimba un bec. Așa că dovedește femeie, dovedește că poți să faci exact ce face el și chiar mai bine. Nu-i oferi prilejul să te considere inferioară.

Pentru că, așa cum se și știe, în spatele unui bărbat puternic, stă o femeie de mii de ori mai puternică.

Mai multe despre misogini și feminism, chiar aici!

Autori: Andra Maria Fodor & Lorena Elena