mama
mama

Unele mame sunt overprotective și curioase din fire, așa că ne stalkeresc pe unde apucă. Altele nu țin cont de contentul distribuit de noi pe rețelele de socializare. Vă prezentăm situațiile cu care ne-am confruntat noi și sperăm să vă placă. Mama stalker vs mama chill pe Facebook:

Mama stalker, gangul de mămici FBI and so on.

Pe la 14-15 ani îmi făcusem Facebook fără ca mama mea să știe, dar după ce aflase, era pe pagina mea 24 din 7. Nu scăpa nimic de ea. Ținea cont de fiecare like de la o postare sau o pagină. Postasem o poză, iar citatul era „mamă cât pot sa fiu de blană“. Țin minte și acum cum a intrat în camera mea gesticulând cu mâinile și spunându-mi să șterg citatul respectiv. Am încercat să merg în setările de confidențialitate și să nu-mi mai vadă postările, dar fără succes. Ce credeți? Că este pe cont propriu? Are o întreagă echipă de mămici FBI, care nu ratează nimic!

Le spuneam prietenilor mei ca nu cumva să mă eticheteze în vreo postare cu cuvinte sau glume vulgare pentru ca mama mea să nu vadă . Pe vremea aceea era în vogă pagina „Fumul țigării“ unde majoritatea adolescenților își alinau sufletul de așa-zisele greutăți în iubire. Nu puteți nega acele poze cu citate trimise la primele voastre iubiri din adolescență. Să vă dau și un exemplu?„Cât crezi că o să țin în mine? Sunt și eu om nu o jucărie!“ sau „Iubește-o așa cum este ea pentru că este micuța ta!“. Știu că rânjești.

Știu și acum că postasem o piesă pe Facebook. Normal că a ascultat-o și ea. Se putea să nu?

Ieșisem din camera mea, căci nu înțelegeam de ce se aude piesa mea preferată în casă. Pe când acolo, maică-mea, sprijinită de calorifer cu o față încruntată, cu ochii bulbucați și cu o sprânceană ridicată se holba la videoclip. Deși abia se abținea să-mi facă morală, mama a rămas la „Melodia asta nu te reprezintă!“ a spus ea ridicându-și sprâncenele mai mult decât credeam că este posibil.

Ei bine, chiar și în prezent lucrurile nu stau cu mult mai bine. Și da, dacă credeai că ești singurul care se gândește de 2 ori înainte să posteze ceva, ca nu cumva mama ta să interpreteze greșit, atunci să știi că eu te înțeleg. Știm cu toții ce imaginație bogată au mamele, le spui ceva și interpretează cum vor ele. Să nu uităm că sunt pe lângă tot ceea ce înseamnă acea glumă sau „meme“. Și ce e cel mai rău este că uneori ajung să îți țină acea mult cunoscută și faimoasă morală.

Lorena Moldovan
Lorena Moldovan

Mama chill, care se bucură pentru tine și nu bagă de seamă shitpostul

Mi-am făcut cont de Facebook pe la 12 ani, ce idee bună mi-a venit, știu. Țin minte că după scurt timp și-a făcut și mama mea cont. Nu prea îmi dădea like-uri și nu era atentă la shitpostul de pe wall. Uneori îi ziceam eu: Ai văzut ce „glumă“ am distribuit. Sunt mame care nu cunosc noțiunea de meme (acolo se încadrează și maică-mea).

Nu mi-a fost vreodată rușine să postez/distribui diverse pe profilul meu. Mama, nici atât, nu prea mi-a atras atenția. Țin minte că nu demult mi-a spus de câteva poezii la revistă și că a citit o parte din ele. E mișto când primești susținerea din partea mamei tale, chiar dacă uneori doar trage cu ochiul.

Vine ziua ta și urmează să fii spamat cu poze pe profilul personal, poze în care ești rupt de beat, stai cu gura larg deschisă sau ai o față/privire cringe. Maică-ta poate se uită la ele, dar a mea cel puțin nu spune mai nimic. Într-un fel e bine, deși mi-ar face ziua mai bună să-și bată joc de mine.

Uifelean Aurora
Uifelean Aurora

Sperăm că te-au amuzat situațiile de mai sus. Indiferent dacă mama ta e un stalker sau nu, ține cont că e o femeie mișto.

Dacă vrei să citești mai multe despre părinți și influența acestora asupra copiilor, click aici!

1 COMENTARIU