locuri de ascultat muzică

Cele mai bune locuri de ascultat muzică

"în Dosarul Săptămânii" by

Vremurile de dinainte de Pandemie erau mișto, nu? Ieșeai cu prietenii la cafenea, unde, la postul de radio, se auzea muzica aia care îți trezea cele mai faine vibe-uri. Sau te plimbai prin parc cu căștile în urechi, fiind doar tu cu gândurile tale… dar acum? Care sunt cele mai bune locuri de ascultat muzică?

Era frumos, știm.

Astfel, pentru a ne aduce aminte de vremurile faine de dinainte de nebunia Coronavirus, am decis să așternem aici cele mai bune locuri de ascultat muzică!

Am pomenit la început de cafenele, corect?

Personal, când îmi aduc aminte de zilele de sâmbătă în care ieșeam cu prietenii la cafenea și povesteam nebuniile pe care le povestesc cam toți adolescenții, cu muzică bună la TV-ul de dinăuntru, devin nostalgic. Am senzația că vreau ca toate acestea să se repete cât de curând posibil. De obicei, când merg cu prietenii în astfel de locații am Shazam-ul pregătit. De ce ? Pentru că mai mereu apare câte o piesă de care nu știam și nu ezit să o adaug în playlist.

Also, și parcul e un loc foarte fain de ascultat muzică.

Cu căștile în urechi, cu o carte bună în mână și cu o atmosferă friendly în jurul tău, e peisajul perfect, într-adevăr. De asemenea, poți asculta muzică în parc și când alergi. Dacă ai un playlist special pentru asta, care include muzică motivațională care să te țină în priză, e perfect.

Un alt loc genial unde poți asculta muzică este, evident, un eveniment muzical.

Aici experiența e mult mai complexă, pentru că poți să îl trăiești fie ca simplu spectator, fie ca voluntar, fie chiar ca participant.
Evenimentele muzicale sunt una din activitățile all-season preferate de tineret. Dar cum le experimentează fiecare? Organizatorul, voluntarii și participanții au, fiecare în parte, o perspectivă diferită. Un lucru care te marchează ca participant la un eveniment e dimensiunea lui – fie e neașteptat de mare și încerci să îți croiești drum printre oameni, sau e surprinzător de mic și oarecum intim. Din a doua categorie fac parte evenimentele underground, care tind să aibă publicitate mai slaba. Însă, care reprezintă o ocazie bună pentru artiști să se lanseze. Oricum ar fi, evenimentele muzicale reprezintă un prilej de a te bucura de muzica ce te face să te simți liber, în largul tău, dar și de a cunoaște oameni cu care împărtășești aceeași pasiuni.

Ar fi mai multe exemple, dar credem că am atins ideea: muzica trăiește cu noi, oriunde am merge pe Glob.

Găsim muzică în orice și din orice.

Chiar și acum, când stăm închiși în casă, ne punem căștile în urechi și ne prefacem că nimic din ceea ce se întâmplă în exterior nu e adevărat. Nu mai contează dacă asculți heavy metal sau operele lui Mozart, muzica devine pansament atunci când te regăsești în ea.

Autori: Radu Bertea și Adela Brăslașu

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi