Alunecare de teren la Azuga! Peste 150 de persoane au fost evacuate!

"în Știri" by

Alunecare de teren la Azuga! Vineri seara, ISU Prahova anunță că în Azuga au fost evacuate 150 de persoane. S-a luat această măsură în contextul în care dezastrul natural amenința să acopere în totalitate râul din localitate.

,,S-au făcut demersuri pentru a fi cazaţi la una sau două unităţi hoteliere unde vor avea şi hrană asigurată. Totodată, în zona alunecării din cauza blocării albiei râului s-a format un baraj. Din acest motiv pompierii acţionează cu motopompe pentru a evacua apă din amonte câte aval. În acesta seară mai multe echipaje de pompieri vor acţiona şi vor monitoriza zona. Mâine (sâmbătă -n.red. ) dimineaţa se vor face din nou evaluări şi se v-a proceda la deblocarea albiei pârâului cu utilaje specifice”, a transmis ulterior, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru Mediafax.

Un martor de la fața locului exclude varianta exploatării forestiere ca principală cauză, explicând fenomele care au dus de fapt la alunecarea de teren: ,,Din cauza topirii zăpezii și a înclinații mari de teren”.

Primele informații oferite de oficiali anunță că suprafața afectată se aproximează la 10.000 metrii pătrați.

“E un versant care a luat-o la vale. S-a oprit la marginea a 20 de gospodării. Populaţia a evacuat o parte din bunuri. Sunt evacuate aproximativ 150 de persoane. Căutăm acum cazare pentru acesţi oameni. La pensiuni şi am înţeles că ar mai fi o unitate militară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu.

Date fiind împrejurimile, evaluarea va avea loc sâmbătă, moment în care vom știi exact ce a stat la baza izbucnirii dezastrului natural.

,,E un munte. Nu ai cum să apreciezi de la distanţă. Nu ştim cu arată partea de sus. S-ar putea să mai plece terenul. Important e că nu sunt victime”, a mai precizat Ionescu.

Sursă foto: HotNews

Andreea este studentă în primul an la Publicitate, este pasionată de industria culturală și creativă, jurnalism și sociologie. Îi plac poveștile de viață, filmele biografice și cărțile vechi. Dorește să se autodepășească, susține exprimarea liberă a opiniei și dorința de schimbare.

Lasă un răspuns