Managerul spitalului Neamț a fost demis

Managerul Spitalului Județean Neamț a fost demis din funcție

"în Știri" by

Florin Apostoae nu mai este manager al Spitalului Județean Neamț. În locul lui a fost numită Daniela Macroci, medic epidemiolog în cadrul Direcției de Sănătate Neamț, detașată recent la Spitalul Județean Suceava.

Decizia demiterii din funcție a lui Florin Apostoae a fost luată joi seara, prin ordin de ministru. „Am fost revocat din funcție prin ordin de ministru, în cursul serii de 9 aprilie”, precizează acesta pentru Mediafax.

De asemenea, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, verifică în această dimineață situația de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț. Vizita demnitarului a fost anunțată în această dimineață.

Conducerea instituției medicale a anunțat joi că 30 de pacienți infectați cu COVID-19 vor fi transferați la Iași. „Avem personal limitat, iar medicii de boli infecțioase nu mai reușesc să facă față. Am reorganizat și celelalte ture, pe secții, dar consider că tratamentul acestor pacienți trebuie supravegheat și supervizat de către medicii de boli infecțioase și medicii pneumologi, în afară de cei din ATI”, a mai declarat fostul manager al Spitalului Județean Neamț.

În momentul de față, Spitalul Județean din Piatra-Neamț dispune de 7 medici specializați în boli infectioase și 2 pneumologi detașați la alte spitale din Neamț.

Sursă foto: Digi24

Autor: Robert Grigore Manea

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi