RCA

Au crescut tarifele de RCA! Cât vor plăti șoferii?

"în Știri" by

Au crescut tarifele de RCA! Cât vor plăti șoferii?

S-au publicat noile tarife de referință pentru asigurarea obligatori RCA. Acestea au crescut la toate categoriile de vârstă.

Un șofer cu vârsta între 31 și 40 de ani, care conduce o mașină cu o capacitate cilindrică sub 1200 de centimetri cubi ar putea plăti sume începând de la 691 lei, cel mai mic preț de referință RCA.

Iar cel mai mare preț de referință care este pentru persoanele sub 30 de ani și au o mașină cu motor de peste 2.500 cmc prețul începe de la 2.870 de lei.

Ce sunt tarifele de referință?

Sunt tarifele cu caracter orientativ determinate pe baza datelor statistice de la nivelul pieței de asigurări RCA.

Bonus-Malus este sistemul care influențează prețul unei asigurării.

Care sunt prețurile de referință?

Prețurile pentru șoferii sub 30 de ani încep de la 1.030 lei pentru mașinile sub 1200cmc , iar în funcție de capacitățile cilindrice a motorului prețurile cresc, astfel pentru un motor de peste 2500 de centimetri cubi prețul de referință este de 2.870 de lei.

Pentru persoanele cu vârstele cuprinse între 31 și 40 de ani prețurile de referință sunt între 691 de lei și 1.950 de lei.

Cei cu vârstele cuprinse între 41 și 50 de ani vor plăti sume începând cu 709 lei cel mai mic preț, iar cel mai mare preț fiind de 1.998 pentru o asigurare RCA.

Tarifele de referință pentru șoferii cu vârste cuprinse între 51 și 60 de ani sunt de 697 de lei pentru o capacitate cilindrică de 120cmc și 1.967 lei pentru mașinile care au motoare de peste 2500 de centimetri cubi.

Tarifele de referință pentru cei cu vârsta peste 60 de ani sunt de 698 de lei prețul cel mai mic, iar 1.967de lei prețul cel mai mare.

Tarifele de referinţă au fost calculate, potrivit prevederilor legale, de o companie independentă – Ernst & Young Assurance Services SRL, conform Mediafax.

Au fost calculate în funcțiie de categoriile de vehicule, de vârsta asiguraților, de tipul asiguratului și în funcție de caracteristicile tehnice ale mașinii.

Află prețurile de referință publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF )în octombrie chiar aici!

Sursa foto: Auto-Bild

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi