Așa arată mâinile unui cadru medical din Suceava după 12 ore de muncă!

"în Știri" by

Așa arată mâinile unui cadru medical din Suceava după 12 ore de muncă! Cadrele medicale de la Spitalul din Suceava lucrează în ture de câte 12 ore. Pentru siguranță, aceștia poartă trei rânduri de mănuși, una peste alta, o capelină, o mască și un combinezon!

Jurnalista Diana Meseșan a prezentat pentru libertatea.ro imagini greu de imaginat trimise pe adresa redacției. Cadrele medicale, fiind insuficiente, trebuie să facă ture de jumătate de zi în cel mai mare focar de COVID-19 din țară.

„Eu, dacă vin la serviciu pe o tură de 12 ore, trebuie să vin cu două costume de infirmieră sau de asistentă, două perechi de chiloți, două perechi de sutiene. Trebuie să vin cu o pungă de haine cu mine. După jumătate de oră, încep să curgă sudorile.”, declară anonim pentru aceeași sursă un cadru medical.

De asemenea, pentru aceeași sursă, au declarat, tot anonim, câteva cadre medicale din interior, spunând că nu li se dau costume în plus și că în momentul îndepărtării costumului iese apă din acesta. Mai mult, se plâng de program, dar nu au ce face, din lipsa de personal. Își doresc un program mai scurt și mai accesibil, astfel că nu ar mai ajunge cu mâinile așa.

„Ăștia care am rămas facem 12 ore. Suntem pe front, că ceilalți nu sunt disponibili.”, a mai declarat un cadru anonim.

Cătălin Tolontan, jurnalist GSP și Libertatea, a postat pe Facebook câteva cuvinte adăugate de cel ce a trimis fotografiile: „Picioarele nu vi le arăt cum sunt că-mi e rușine!”

În acest moment, în România, au fost confirmate 5.467 de persoane infectate cu COVID-19, 270 de decese și 729 de vindecați.

Un alt spital poate avea soarta Sucevei, să fie gestionat de un management militar. Citește mai multe aici!

sursa foto: libertatea.ro

Peterlin Cristian-Raul are 18 ani, studiază la Colegiul Național „Andrei Mureşanu” elev în clasa a XII-a, profil filologie. Este pasionat de teatru şi de misterele istoriei. Apreciază arta și filmele vechi.

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi