Fun Times

Interviu Fun Times – cum îți aduce un hobby șansa de a urca pe scenă?

"în Interviuri/Dosarul Săptămânii" by

Muzica ne unește, ne desparte și ne face viața mișto, fără ea probabil multe n-ar fi fost la fel, lacrimile n-ar mai avea același impact dramatic de film și prieteniile n-ar mai fi așa strânse, că până la urmă, muzica ne leagă de mulți oameni din jurul nostru. Așa că, astăzi o să vorbim despre „Fun Times”, cel mai bun exemplu de: „muzica clădește prietenii”.

Trupa „Fun Times” este formată din Alexandra Vulpe la voce, Daria Cotocu la chitară electrică, Andreea Mușat la chitară bass și Oana Olteanu la tobe, 4 fete cum n-ați mai văzut, gata să cucerească lumea muzicii și să facă gălăgie mare. Toate sunt din București și au între 16 și 18 ani, sunt pline de viață și ambiție, dar, cel mai important, nu uită niciodată că muzica nu înseamnă doar muncă, înseamnă și pasiune. Cât despre membrele trupei, ele au din plin așa ceva! Haideți să aflăm câte ceva despre ele, shall we?

Î: Cum a luat naștere proiectul „Fun Times”?

Oana: Eu le-am cunoscut pe Daria și Andreea într-o tabără din cadrul școlii Rockschool. Ulterior am aflat că ele voiau să-și facă trupă și nu aveau toboșar, așa că m-am alăturat inițiativei în toamna anului 2017. Până la venirea Alexandrei în trupă, în aprilie 2019, a cântat Andreea la voce. Am avut debutul în luna februarie a anului 2019 la invitația lui Valentin Șovar de a canta alaturi de Why Cat why (despre care puteți afla mai multe chiar aici) și My Only Venus.

Fun Times

Î: Care e povestea numelui „Fun Times”?

R: Numele trupei l-am stabilit chiar înaintea primei noastre repetiții. Să zicem că e un inside joke. Explicația? Noi ziceam “fun times” constant în orice context, așa că în glumă am zis să îl folosim ca numele trupei. Înaintea primului nostru concert ne-am întrebat dacă mai merită schimbat și am hotărât să nu o facem, e reprezentativ pentru noi.

Î: Pasiunea pentru muzică este clar vizibilă, dar de unde a apărut ea?

Oana: Primul meu contact cu muzica a fost în jurul vârstei de 4 ani când am început să iau lecții de pian. Ulterior, m-am apucat de tobe când am intrat la liceu (tot timpul m-au atras tobele și odată cu terminarea clasei a VIII-a am considerat că e un moment bun să încerc).

Daria: Primul meu contact cu muzica a fost in copilărie. Alaturi de familia mea am fost la concerte de muzică rock când eram mică, fapt care mi-a dezvăluit pasiunea pentru muzică. În adolescență m-am decis să mă apuc de chitară.

Andreea: M-am alăturat unui cor, acesta a fost primul meu contact cu lumea muzicii. De acolo am învățat elemente fundamentale despre cântat, care mi-au dezvăluit apoi pasiunea pentru muzică. Am continuat apoi pe drumul muzicii datorită Dariei, care, m-a inspirat să studiez chitara bass.

Î: Cât de greu este, ca artist, să profesezi în țara noastră?

R: Pentru noi trupa Fun Times este un hobby, facem asta din plăcere și din pasiune. Sincer, nu ne dăm încă seama cât de greu sau ușor este, nu ne-am pus problema că am putea profesa în acest domeniu, însă pasiunea ne ține unite și indiferent de inconveniente noi continuăm să facem ceea ce ne place. Cine știe ce ne rezervă viitorul?

Însă, un lucru știm sigur. Următorul nostru concert este pe 18 septembrie 2020 în club Quantic, București, în cadrul festivalului Rock Metal Nation Fest. Dacă nu v-am convins încă cât de pasionate suntem, go see that for yourselves!

Î: Vedeți acest proiect ca fiind unul de durată?

R: Sperăm că Fun Times vă continua și după ce ni se vor desparți drumurile din cauza facultăților anul viitor. E cert că noi ne înțelegem extrem de bine și sper că vom reuși să trecem peste problema distanței și să menținem proiectul acesta.

Î: Ce vreți să transmiteți prin muzica voastră?

R: Când am început să compunem nu ne-am gândit vreodată că va asculta cineva piesele noastre. (ca să vedeți cât de nesiguri sunt artiștii pe ei!) Prin muzica noastră vrem să facem ascultătorul să se simță bine, să uite pentru câteva clipe de problemele sale, așa cum ne simțim noi și uităm atunci când suntem pe scenă.

Î: Cum v-a dezvoltat întemeierea trupei pe plan personal?

Oana: Pe cât de fun este să ai o trupă, repetiții, concerte, pe atât de multă muncă si seriozitate am depus în dezvoltarea acestui proiect. În cazul meu, colaborarea cu fetele mi-a dezvoltat capacitatea de a lucra în echipă, de a-mi exprima și susține opinia legată de diferite teme din cântece, de ce îmi plac, de ce nu. Cred că și pe ele le-a ajutat. Întotdeauna avem răbdare și rezolvăm neînțelegerile împreună.

Î: Cum v-a schimbat viața faptul că ați întemeiat o trupă?

R: Pentru noi, oricât de clișeic sună, Fun Times nu este doar o trupa, suntem prietene foarte bune, așa că influențele s-au văzut și pe planul profesional și pe cel personal. Putem spune că trupa a reprezentat maturizarea noastră, modul în care repetam acum doi ani față de acum, cum abordam diferite probleme, cât de exigente suntem, cred că am progresat destul de bine.

Î: Ce părere au cei din jurul vostru despre Fun Times?

R: Credem că oamenii ne plac, ne înțelegem destul de bine atât cu cei din alte trupe, cât și cu audiența. Până acum am primit un feedback pozitiv, sperăm să continuăm tot așa și pe viitor.

Î: Interacționați cu fanii? Dacă da, cum o faceți?

R: Încercăm să menținem o legătură cât mai strânsă între noi și cei care ne susțin. În cadrul rețelelor de socializare răspundem la orice mesaj pe care îl primim. Iar după concerte ne place să vorbim cu publicul și le luăm întotdeauna opinia în considerare, ținem foarte mult la cei care ne ascultă și vin la concertele noastre.

Î: Cât de greu e să transformi pasiunea și arta în muncă?

R: Pentru noi munca, pasiunea și arta s-au îmbinat destul de rapid și natural. Nu am simțit niciodată o constrângere de a studia sau de a repeta piesele, întotdeauna de abia așteptăm repetițiile. Putem spune că ele sunt un moment de respiro pentru noi.

Î: Ce le-ați transmite tinerilor din ziua de azi?

R: Mesajul nostru pentru oricine citește acest articol, pentru orice tânăr care este în cumpănă, pentru orice persoană care are nevoie de puțin curaj, este să vă urmați pasiunile, să faceți ceea ce vă place. Chiar dacă întâmpinați dificultăți pe parcurs, merită! Nimic nu e mai frumos decât să-ți urmezi propriile pasiuni, nu ezitați!

Fun Times
Și o plecăciune de final!

Foto: Flavia Dobraca

Vrei să-ți urmezi pasiunea pentru muzică? Aici găsești instrumente accesibile de început!

 

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi