de ce mor tinerii de COVID-19
de ce mor tinerii de COVID-19

Din cauza Coronavirusului, 207 persoane și-au pierdut viața în România. Pe lista sumbră a morţilor se regăsesc şi persoane tinere, fără comorbidităţi, care te lasă cu semne de întrebare. Dar, de ce mor și tinerii de COVID-19?

Medicul Roxana Betea, specialist ATI la Spitalul Judeţean Deva, care suferă de COVID-19 și este în prezent internată, a venit cu o posibilă explicaţie:

„Când vedeam tineri care mor, noi, medicii, ne-am gândit că probabil e pneumonie suprainfectată. Dacă ei ajung să nu mai respire sunt puşi pe ventilator. De aici încep infecţiile, cele nosocomiale, de unde chiar mori, nu din cauza COVID-19”, a declarat aceasta pentru MEDIAFAX.

Medicul Roxana Betea a mai spus și că infecțiile nosocomiale există în toate spitalele din lume. Totuşi, în România problema infecţiilor nosocomiale este mult mai mare, dacă este să ne readucem aminte şi de tragedia de la Colectiv şi cei 37 de tineri care au murit în spitale după incendiu, din cauza infecţiilor intraspitaliceşti.

„Morţii din România tineri ajung să moară de infecţii nosocomiale, o pneumonie suprainfectată, care nu răspunde. Ajung să dezvolte o cultură care nu răspunde la absolut nimic, la coktailuri de antibitoice”, a declarat medical Roxana Betea, de asemenea, pentru MEDIAFAX.

Autor: Raluca Vodă